Poreska uprava: Utvrđeno ko su neredovne platiše u Novom Sadu, nastavljamo sa slanjem opomena

Poreska uprava odgovorila je na upit 021.rs u vezi sa redovima ispred šaltera i pritužbi građana na opomene koje su stigle na njihove adrese u vezi sa dugovanjima za porez na imovinu.
Poreska uprava: Utvrđeno ko su neredovne platiše u Novom Sadu, nastavljamo sa slanjem opomena
Foto: 021.rs
U birokratskom odgovoru za 021.rs poreznika je potvrđeno da su građanima slali opomene za dug za porez na imovinu i da to i dalje čine.
 
Takođe, Gradska poreska uprava nije odgovorila na pitanja 021.rs o primedbama građana zašto radi samo jedan šalter i što na opomenama piše 13. septembar sa rokom plaćanja odmah, datumom slanja 17. septembar i pristizanja istih posle 20. septembra, čime je građanima automatski obračunata kamata za svaki dan kašnjenja i pre nego što su stigli da otvore koverte.
 
Poreska uprava u birokratski sročenom dopisu navodi da su analizom utvrdili grupu poreskih obveznika koji su neredovne platiše i da se njima tokom septembra šalju opemene u kojima se pozivaju da u roku od pet dana od prijema opomene plate dug. Kažu i da je slanje opomena počelo 17. septembra i da će trajati do kraja meseca. 
 
 
U ostatku mejla poslatom 021.rs navode se opšte poznate informacije o načinu plaćanja duga uz otpis kamate, kao i mogućnosti zakazivanja razgovora u Poreskoj upravi ako neko ima žalbe.
 
Podsetimo da građani od ponedeljka stoje u redu ispred jedine šalter sale Poreske uprave u Vojvođanskih brigada, gde uglavnom u ovu svrhu radi samo jedan od dva šaltera, pošto je drugi uglavnom zauzet prijemom onih koji su se prijavili elektronski.
 
Novosađani koji su dobili opomene su novinarima 021.rs pokazivali da uglavnom imaju dugove od nekoliko hiljada dinara, ali i da to svaki dan raste jer im se odmah računa dnevna kamata pošto su ih poreznici o svemu obavestili opomenama koje su im u sandučiće stigli posle roka u kome je trebalo da izmire dug, za koji, kako navodi većina njih, nisu ni znali da imaju. 
  • usput

    16.06.2022 20:42
    komentar
    Kad KK i FK Partizan i Crvena Zvezda platiti porez,kada će pevaljke, starlete i ostali Mitrovićev polu svet platiti porez i da ne nabrajam više znamenite i popularne ličnosti i zanimanja po Srbiji?
  • Nemanja

    25.09.2021 23:06
    Već godinama platim porez u januaru za celu godinu i redovno mi negde u junu stigne neka opomena??!! Kad sam prve godine otišao na šalter da pitam šta je ovo, službenici mi je rekla da je sve izmireno i da ne treba ništa da platim. I dalje redovno dobijam opomene i redovno ih bacam. U svakoj normalnoj državi bi još u januaru dobio zahvalnicu što redovno izmirujem svoje obaveze a kod nas....
  • Buki

    25.09.2021 20:57
    Kamate
    Naplatili 1500 din kamate,od 2014 .kad sam odjednom plaćala doduše u drugoj polovini godine.Zbog čega nisu poslali rešenja početkom godine pa da se zna koliko si dužan.Zašto nisu tada poslali kamatu .nego su čekali 7 godina ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti