Ponovo isti isporučilac validatora za GSP

Gradskom saobraćajnom preduzeću će novih 350 validatora za autobuse isporučiti firma Bus Logic, po ceni od 39.463.200 dinara sa PDV-om, saznaje 021.rs.
Ponovo isti isporučilac validatora za GSP
Foto: 021.rs
Ovo je i očekivan rezultat nabavke, pošto se radi o nastavku širenja elektronskog sistema naplate prevoza i na prigradske linije i ostale autobuse u voznom parku.
 
Isto preduzeće je prošle godine GSP-u isporučilo 210 validatora sa drugom opremom za 105 autobusa. 
 
Treba pomenuti da su i uslovi tendera bili takvi da je traženo da ponuđač bude firma koja je u poslednje tri godine isporučila bar 100 validatora i imala prihode od 65 miliona dinara, što bi, kada se zna da tek nekoliko gradova u Srbiji ima ovu opremu, itekako suzilo izbor isporučioca. 
 
Požarevački Bus Logic bio je jedini na tenderu i ponudio cenu za isporuku koja je tek za oko 33.000 dinara manja od procenjene vrednosti. Prema dokumentaciji, oni će GSP-u 350 novih validatora isporučiti za tri meseca. 
 
Podsetimo da Novosađani elektronski sistem naplate još uvek ne koriste u potpunosti. Prvi validatori (aparati za očitavanje kartice) postavljeni su u junu 2020. i tada su izdate i prve kartice. Pomenutih 210 validatora je postavljeno nakon tendera GSP-a na kojem su posao uvođenja elektronskog sistema dobili "Telekom Srbija" i "Bus Logic" iz Požarevca. Tokom tog postupka javne nabavke moglo se naslutiti koje će kompanije dobiti posao, jer je drugi učesnik istakao da uslove iz konkursne dokumentacije mogu da ispune samo ove firme.
 
"Telekom" i "Bus Logic" za ovaj posao dobile su 64.983.364 dinara, a GSP će im svake godine plaćati i 9.747.504 dinara za održavanje sistema. 
 
Uz sve ovo još 2019. godine je GSP 105 starih mašinica zamenilo elektronskim aparatima za prodaju karata koje je za 4,9 miliona dinara iznajmio od Telekoma Srbija i "Bus Logic" iz Požarevca, bez da je rečeno na koji period su oni iznajmljeni.
  • Svetlana NS

    26.10.2021 15:11
    Čega validator?
    Uplaćena kartica važi do juna 2022. godine, a validator skoro uvek pišti da nije uspešna validacija. Kontrolisala sam je na kiosku preko puta pozorišta, kaže mi žena koja tu radi da je katra u redu. I šta sad?
  • Пппп

    25.09.2021 06:12
    Пп
    Ја не видим сврху валидатора,одузима време при уласку у бус има људи који по X пута прислањају картицу и кажу па ово не ради,и стварно која је срха тих валидатора,ти имаш карту па имаш е сад дали си је очитао или ниси какве то везе има ово је НАЈВЕЋА ГЛУПОСТ коју је грас урадио боље да су повећали радницима плате него ову смејурију што су урадили
  • I

    24.09.2021 21:52
    Naravno da se raspada gsp, ovi nemaju granicu u kradji. 1000€ za nesto sto realno nije skuplje od 100-200€. Lopovluk zivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti