Deca u Sremskim Karlovcima nemaju gde da treniraju, dva kluba pred gašenjem

Dva sportska kluba u Sremskim Karlovcima oglasila su se zbog navodno nepravednih uslova za dobijanje sale i jednog kluba koji je favorizovan kada su u pitanju slobodni termini.
Deca u Sremskim Karlovcima nemaju gde da treniraju, dva kluba pred gašenjem
Foto: 021.rs
Da je atletski klub "Es Atletiks" iz Karlovaca na izdisaju snaga, saopštili su na njihovoj stranici na Fejsbuku.
 
Kako su naveli u Karlovcima, na papiru, postoje tri objekta za trening u zatvorenom: sala Osnovne škole, Sokolski dom i sala starog vrtića.
 
Međutim, u realnosti, sala osnovne škole, koja je trenutno jedini adekvatan i dobar objekat za trening, slobodna je tek od 20 časova jer škola počinje u 14 časova.
 
"Nastava traje dugo, preostaje jako malo vremena za klubove, a to malo vremena u sali trebalo bi da podeli šest sportskih klubova. Sportski savez napravio je raspored termina, a naš klub i orijentirci nisu dobili nijedan termin, osim dva sata u nedelju ujutru (nedeljom su inače i takmičenja, trke i mitinzi i dan za porodicu tako da je odziv nedeljom jako mali i mi nedeljom ne možemo organizovati treninge)", saopštili su iz atletskog kluba.
 
Za Sokolski dom pišu da postoje najave da bi trebalo da se renovira i pitaju šta će biti sa klubovima kada tokom zimskih meseci svi budu morali da treniraju uživo, ako započnu radovi na ovom objektu.
 
U sali starog vrtića, navode, ima mnogo termina, ali samo zato što niko ne želi da trenira u njoj.
 
"Sala je jako mala, prokišnjava i nema grejanja. U ovoj sali deca ne mogu da potrče. Ovde smo radili vežbe na preponama, merdevinama, vežbe snage, ali izostaje trčanje, skokovi i bacanja, a mi smo atletski klub. Ne možemo se nazvati atletskim klubom kada naša deca ne mogu da trče, bacaju sprave ili skaču u dalj i vis", ističu.
 
Zaključuju da je njihova borba trajala sedam godina i da su se nadali da će se nešto promeniti, ali da je njihov klub pred gašenjem - ukupno 80 dece ostaje bez treninga.
 
I u Košarkaškom klubu "Tim Sistem" smatraju da je situacija neodrživa. 
 
"Deca od pet do sedam godina treniraju u večernjim satima, na otvorenom, po mraku i hladnom vremenu. Da li su zaslužili da budu napolju? Da li su ova deca takođe deca Sremskih Karlovaca", napisali su iz ovog kluba.
 
Roditelji koji su se obratili portalu 021.rs kažu da su očajni jer zbog "političkih igara" njihova deca ne mogu da se bave sportom koji žele. 
 
"Nadležni tvrde da postoje još dve sale, na papiru. Ali izgleda dugo već nisu kročili u njih - jedna prokišnjava, a u drugoj lopta kada udari u parket ostaje na parketu, ako ne propadne kroz neku rupu. Žalosni smo i očajni pre svega jer je u jedinoj valjanoj sali, u sali osnovne škole, sve termine dobio klub (odbojkaški klub) koji je favorizovan od strane ljudi koji donose odluke", piše u dopisu koji smo dobili od roditelja.
 
Kažu i da je odbojkaški klub koristio školsku salu u letnjim mesecima, dok su svi ostali klubovi držali treninge napolju. 
 
"Naša deca, odavno se razlikuju od 'njihove' dece. Na svim frontovima ih dele. Neki naši klubovi moraju da se ugase, da prestanu da postoje, a deca da pronađu novu radost za kraj dana", zaključuju roditelji.
 
Inače, Sremski Karlovci su, kao i svake godine, dodelili sredstva za realizaciju godišnjih programa u oblasti sporta za 2021. godinu. 
 
Najviše novca (milion dinara) dobio je Sportski savez Sremskih Karlovaca koji raspodeljuje termine u sali. Od sportskih klubova najviše je dobio Odbojkaški klub kojem je za aktivnosti dodeljeno 292.000 dinara, dok je, na primer, Košarkaški klub "Tim Sistem" dobio 150.000 dinara, a Atletski klub 92.000 dinara. 
  • Medicinska sestra

    01.10.2021 11:11
    E moj doktore...
    E moj "doktore", i ti su udario izgleda "onom stvari" u ledinu...SNS banda...
  • Vladimir

    26.09.2021 18:29
    Vladimirovič
    Hteli ste identitet, tradiciju, srpstvo i popove - sada gospodo kusajte to što ste tražili. Dobili ste i jedno i drugo i treće i četvrto.
  • Andrea

    26.09.2021 12:53
    Trebali bi svi sportski klubovi da placaju kiruju za sve ponudjene sale pa bi uslovi za treniranje bili bolji.Svi bi da treniraju i da uzimaju clanarinu, a da nista ne placaju za prostor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti