FOTO: Ovo su najmlađi dobrovoljni vatrogasci u Novom Sadu, društvima donirana vozila i oprema

Dobrovoljna vatrogasna društva iz cele Srbije ovog vikenda su održala niz takmičenja, smotru i centralnu manifestaciju u Novom Sadu, izlažući opremu.
FOTO: Ovo su najmlađi dobrovoljni vatrogasci u Novom Sadu, društvima donirana vozila i oprema
Foto: 021.rs
Dobrovoljni vatrogasci dobili su i donacije u vidu opreme i uniformi od Ministarstva unutrašnjih poslova i Grada Novog Sada.
 
Tokom smotre na Trgu slobode, danas je Vatrogasni savez Srbije ministru Aleksandru Vulinu uručio Počasni vatrogasni krst.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su dobrovoljna vatrogasna društva sada obuhvaćena i zakonom, te da su i zvanično društva od posebnog značaja za Srbiju u vanrednim situacijama.
 
Dobrovoljnim vatrogascima ovom prilikom je MUP donirao 44 rashodovana vatrogasna vozila, a 57 kompleta uniformi poklon je Grada.
 
 
Građani su mogli da vide vozila - od najstarijih do najnovijih u posedu društava, počev od onog koji datira iz 1857. godine. Prisutnima su znanja i veštine pokazali i najmlađi dobrovoljni vatrogasci, uzrasta samo sedam godina.
 
 
U Srbiji je prvo dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano 1805. godine u Elmiru. U ovom trenutku postoji 350 registrovanih dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji izlaze na oko 40 intervencija mesečno.
  • Slucaj

    26.09.2021 17:54
    Sta ce deca u vatrogascima? Nek idu u gorane.
  • Marić Predrag

    26.09.2021 16:53
    Hvala vam što postojite. Da nije bilo DVD ne bi bilo ni Odseka za zaštitu od požara, a ni Sektora za vanredne situacije, a ni izmišljenog mesta zamenika ministra unutrašnjih poslova. Najvažnije je da taktika gašenja bude dovedena do savršenstva, a onda i preventiva. Pozdrav svim članovima Dobrovoljni vatrogasnih društava.
  • Dragan

    26.09.2021 16:02
    Ah
    Podsećame na Adolfa kad miluje dečake koje su uzeli za vojsku.Vatrogasac nije mesto za dečiju igru već za ozbiljne osobe.Kod nas sve što sevupali uglavnom i izgori,nigde creva, hidranti, aparati za gašenje sa ispravnom karticom atesta (svake god minimalno).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti