FOTO: Planira se novi muzej u Novom Sadu, nalazio bi se u Univerzitetskom parku

Urbanistički plan Univerziteteskog parka je ponovo na javnom uvidu i novina je predlog da se sagradi muzej od više stotina kvadrata, saznaje 021.rs.
FOTO: Planira se novi muzej u Novom Sadu, nalazio bi se u Univerzitetskom parku
Foto: 021.rs
Kako se navodi u planu, urbanisti i dalje predviđaju da park od 5,51 hektar bude preuređen tako da se uklone preostale topole i zameni novim vrstama drveća, da se sagrade nove pešačke staze, podigne amfiteatar sa binom i fontanom nedaleko od zgrade Rektorata, kao i dečije igralište i prostor za istrčavanje pasa.    
 
Novina u planu koji je opet na javnom uvidu je da se u parku na prostoru od 500 kvadratnih metara, uz Ulicu Zorana Đinđića, nedaleko od postojećeg parkinga, sagradi muzej. U planu se ne navodi o kakvom je muzeju reč, ali stoji da bi imao galerijski prostor, multimedijalnu salu, memorijalnu salu i druge tehničke i sanitarne prostorije. Objekat bi bio prizeman, na 300 kvadratnih metara bruto prostora. 
 
Prema predlogu urbanista, pre izgradnje bi morao da se raspiše arhitektonski konkurs za ovo zdanje.
 
 
Nacrt Plana generalne regulacije Univerzitetskog parka može se preuzeti sa sajta Urbanizma OVDE ili sajtu Grada na OVOM LINKU.
 
Javni uvid građani mogu da obave do 11. oktobra u prostorijma JP "Urabnizam" na Bulevaru cara Lazara 3 i u prostorijama MZ "Liman" u Drage Spasić 1.
 
Primedbe i sugestije na plan se podnose Upravi za urbanizam u Školskoj 3 do 11. oktobra. 
 
Komisija za planove će prispele prigovore na plan Urbanističkog parka razmatrati 21. oktobra, od 9 časova, na sednici u amfiteatru Spensa. 
  • grace jones

    22.12.2021 12:32
    Dokle
    cete samo praviti planove na povrsinama koje su vec isplanirane?Sta uredjujetecono sto je vec uredjeno?Zasto kvarite ono sto valja?
  • Vlada

    29.09.2021 11:26
    @Marko

    Ma naravno, kao što ste s garažama "pobedili".
  • Dimitrije

    28.09.2021 19:33
    Uređenje parka je u redu, ali mislim muzej da nije potreban sada, mozda nekad u buducnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti