Dobrovoljni davaoci u Novom Sadu svakog radnog dana do 19h mogu dati krv

Dobrovoljni davaoci krvi ubuduće mogu davati krv od 7 do 19 časova svakog radnog dana u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Hajduk Veljkovoj 9a.
Dobrovoljni davaoci u Novom Sadu svakog radnog dana do 19h mogu dati krv
Foto: 021.rs
"Rezerve krvi svih krvnih grupa su dosta niske pa se nadamo da će novo radno vreme Zavoda za transfuziju, našim davaocima, a i onima koji će to postati u budućnosti, omogućiti lakšu organizaciju a time i povećati broj prikupljenih jedinica krvi", kažu u Zavodu.
 
U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije. 
 
"Upravo zato, pozivamo sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi koje organizujemo u saradnji sa Crvenim krstom", kažu u Zavodu.
 
Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, nakon laboratorijskog i lekarskog pregleda koji se obavlja u sklopu davanja krvi.
 
Davanje krvi na organizam deluje stimulativno jer utiče na obnavljanje krvnih elemenata, crvenih (eritrociti) i belih (leukociti) krvnih zrnaca i krvnih pločica (trombociti). Dobrovoljno davanje krvi čini da se osoba koja je dala krv oseća poletnom, svežom i nadasve korisnom zbog učinjenog dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti