FOTO Članu Saveta MZ Liman isečene gume na automobilu tokom noći: "Pritisci ne jenjavaju"

Članu Saveta MZ Liman Vladimiru Iliću isečene su gume na automobilu, u noći između nedelje i ponedeljka, na parkingu u Ulici Drage Spasić.
FOTO Članu Saveta MZ Liman isečene gume na automobilu tokom noći: "Pritisci ne jenjavaju"
Foto: 021.rs (Privatna arhiva)
Ilić za 021.rs kaže da je slučaj prijavio policiji, a da se sve dogodilo između 21 sata i sedam časova ujutru. Takođe, veruje da je ovo način da mu se pošalje određena poruka.
 
"Da li je lična ili grupna, to ne znam."
 
Policija je izašla na teren oko podneva, izvršila uviđaj i sačinila izveštaj o pričinjenoj šteti.
 
  
 
Povodom ovog incidenta oglasilo se nekoliko novosadskih nevladinih organizacija, inicijativa i grupa građana, u čijem se saopštenju navodi da Novi Sad nije bezbedan grad.
 
"Pritisci na građane-kandidate za članove saveta ne jenjavaju od predizborne kampanje. Zahtevamo od gradonačelnika Miloša Vučevića i v. d. načelnika Policijske uprave Novog Sada generala Slobodana Malešića da osude uništavanje imovine Vladimira Ilića, ali i sve dosadašnje napade na aktiviste. Očekujemo da se počinioci pod hitno pronađu i procesuiraju. Izostanak osude znači odobravanje ovakvih vandalskih činova i može se tumačiti isključivo kao pritisak na rad nezavsinih članova saveta koji dolazi od rukovodstva Grada", navodi se u saopštenju.
 
Kako dodaju, svaki kritički glas protiv nosioca vlasti se guši na sve moguće načine, dok su građani organizovani oko različitih inicijativa više od godinu dana izloženi raznim pritiscima, pretnjama i brutalnim napada. 
 
  
 
Podsetimo, na izborima za članove saveta mesnih zajednica, koji su se u junu održali u Novom Sadu, nestranački kandidati su osvojili većinu u tri od ukupno pet saveta MZ na Limanu.
 
"Naši hrabri sugrađani su se u ime svih nas samoorganizovali i istupili u želji da se na najnižem nivou mesne samouprave  učini boljim okruženje u kojem živimo, a od samog starta trpe nepravedne i nedemokratske pritiske i napade. Nadležni moraju da se ograde, da jasno i nedvosmisleno osude napade i pritiske na članove mesnih zajednica i aktiviste, te im upute podršku u naporima za bolje i pravednije društvo", dodaje se.
 
Incident su osudili Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Futoška inicijativa, Organizacija za zaštitu prirode i životinja - OSNA, NVO Svet i Dunav, IG Dunavac (Šodroš), IG Za zeleno Novo naselje, Ekološki front Novi Sad, IG Sačuvajmo Liman od Betona.
  • Nikola

    30.09.2021 16:33
    Gume su isekli Đilas i Šolak! Nema ko drugi!
  • Student

    30.09.2021 14:54
    Laguma
    Svakako treba da stavlja zimske uskoro

    >nisam robot
  • Miloš

    30.09.2021 11:31
    Vučević
    Gradonačelnik Vučević nema problema da se izmoleriše Muzičko/baletska škola na Limanu 3 i deo stare Kineske četvrti jer odgovara njegovom ukusu boja zastava tako da to može da se očekuje ovih dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti