FOTO, VIDEO: Sin Bore Novakovića osumnjičen za razbijanje prostorija SNS u Novom Sadu

Dvadesettrogodišnji sin novosadskog opozicionara Borislava Novakovića, Nikola, osumnjičen je za razbijanje izloga prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu.
FOTO, VIDEO: Sin Bore Novakovića osumnjičen za razbijanje prostorija SNS u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Informaciju o tome na društvenim mrežama podelio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević, koji je rekao da mu je iz Policijske uprave Novi Sad saopšteno da je pronađen "izvršilac krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari", odnosno demoliranja i razbijanja izloga prostorija SNS na Bulevaru oslobođenja.
 
Vučević je otkrio identitet osumnjičenog na društvenim mrežama, navodeći da je kod "lica koje je izvršilo taj vandalski napad utvrđeno 1,82 promila alkohola u krvi". 
 
"Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam političkih ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima", naveo je Vučević.
 
 
On kaže da se "potvrđuje ono na šta su upozoravali", a to je da će se na ulice preliti mržnja i pozivi na nasilje, za čije promovisanje optužuje opoziciju. 
 
"Kampanja mržnje kojom se poslednjih meseci bukvalno 'pujda' javnost i vrebaju pojedinci da krenu u obračun kamenicama, palicama i pesnicama, ostavila je noćas tragove krvi na razbijen prostorijama SNS. Apelujem na građane da se uzdrže od svakog vida nasilja. Čestitam pripadnicima PU Novi Sad na brzoj i efikasnoj akciji. Iskreno sam iznenađen i zabrinut činjenicom da tužilaštvo nije dalo nalog da se uzmu DNK tragovi sa mesta izvršenja krivičngo dela. Očekujem maksimalni profesionalizam od strane svih državnih organa", dodao je Vučević. 
 
  
 
Inače, Vučević je pre ove objave na društvene mreže podelio još jednu u vezi sa razbijanjem prostorija SNS, ali ju je obrisao. U njoj se ne navodi ko je osumnjičen za ovo delo, ali optužuje medije da su inspiratori. U objavi koju je obrisao sa društvenih mreža navodi se da je "sve to posledica hajke koju prave tajkunski mediji i koji bodre i podržavaju nasilje i stvaraju atmosferu u kojoj je linč nešto sasvim normalno".
 
"Ne želim da bilo čije dete odrasta u ovakvoj atmosferi i da bude opijeno mržnjom poput momka koji je uhapšen brzom akcijom policije. Osuđujem svako nasilje i svaki poziv na agresiju i obećavam da će država uvek biti i mudrija i jača od pojedinaca koji bi da je uruše sumnjivim novcem kroz laži tajkunskih medija", navodi se u obrisanoj objavi gradonačelnika. 
 
Portal 021.rs kontaktirao je Novakovića za komentar u vezi sa navodima Vučevića, ali predsednik GO Narodne stranke u ovom trenutku nije mogao ništa da komentariše.
 
  
 
Povodom ovog incidenta oglasio se i Gradski odbor Srpske napredne stranke, koji je sve doveo u vezu s "učestalim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića od strane pojedinih tajkunskih medija". U saopštenju pominju pisca i voditelja Marka Vidojkovića, koji je nedavno opsovao predsednika Srpske napredne stranke u podcastu "Dobar, loš, zao". 
 
"Na pojedine izlive necivilizovanog ponašanja sigurno je da imaju uticaja i incidenti pojedinih propalih političara, kao i njihovo plasiranje laži i poziva na linč putem društvenih mreža. Fizički napad na policiju od strane Bore Novakovića, upadi u državne institucije i Javne medijski servis Srbije Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i njihovih pristalica loša su poruka građanima Srbije, posebno mladima", navodi se u njihovom saopštenju.
 
Oni su ponovo pozvali svoje protivnike da izađu na predstojeće izbore. 

Komentari 133

  • Njkjh

    01.10.2021 19:41
    Semdvicari sns nocu farbaju zidove koji su privatno vlasnistvo vlasnika stanova, i to gradonacelnik javno podrzava, a kada su njihove stranacke prostorije u pitanju onda je to jako strasno. Pa da li ste vi uopste normalni...? Bice toga jos vise s obzirom kako provocirate gradjane i sirite nacionalizam po gradu. Treba da cas je stamota. Mogli ste prefarbati vanovinu, gradsku kucu ili neku zgradu u Mileticevoj itd...
  • Petar

    01.10.2021 14:51
    Hajka
    Bar se nije slikao, i bio u društvu da kriminalcima
  • licumur

    01.10.2021 11:05
    pravda
    Gradonačelniče,

    kada ste već toliko pravdoljubivi, a očigledno imate vezu u policiji, urgirajte da se sazna ko je oskrnavio Limane. Vrhunac patriotizma - crtanje zastava po zgradama, stubovima, trafostanicama, dečijim igralištima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.