Velik i konstantan priliv pacijenata u Kovid ambulanti na Novom naselju, među njima i sve više dece

Kovid ambulanta na Novom naselju već gotovo mesec dana dnevno registruje od 200 do 300 pozitivnih pacijenata i ne smanjuje se priliv novih, saznaje 021.rs.
Velik i konstantan priliv pacijenata u Kovid ambulanti na Novom naselju, među njima i sve više dece
Foto: 021.rs
U protekla 24 sata bilo je 702 pregleda, od kojih 424 prva pregleda i antigenskim testom je ustanovljeno da je 171 pacijent pozitivan. Čekuju se još podaci PCR testiranja, pa se očekuje da će biti još 20 do 30 pozitivnih.
 
Koordinatorka Kovid ambulante, dr Aleksandra Milinković Lacković, kaže za 021.rs da, osim konstantnog priliva novih pacijenata koji se uopšte ne smanjuje, već nekim danima i raste, dolazi i sve više dece. Tako su jednog od prethodnih dana imali 108 testirana mališana od kojih je 35 bilo pozitivno.
 
Ona dodaje da veliki deo pozitivnih ima blage simptome.
 
"Veliki procenat pozitivnih pacijenata imaju blage simptome, kao što su bolovi u mišićima, gušobolja, pojačani sekret iz nosa, čak i bez temperature. Tako da 60 do 70 odsto pozitivnih pacijenata ima samo ove simptome i nema potrebe za njihovim slanjem na bolničko lečenje", kaže koordinatorka Kovid ambulante.
 
Milinković Lacković za 021.rs kaže i da je velika većina pacijenata nevakcinisana i da je mali procenat onih koji su imunizovani.
 
Prema njenim rečima, sada je primetno i da se povećava broj građana koji se javljaju sa simptomima koji liče na koronu, ali se radi o nekoj od drugih virusnih infekcija čija je pojava i redovna za ovo doba godine.
 
Dodajmo i da iz Doma zdravlja "Novi Sad" pozivaju Novosađane da se vakcinišu. Vakcina za sve tri doze se daje na punktu u ambulanti na Novom naselju i TC "Promenada". Građanima su na raspolaganju Fajzerova i Sinofarmova vakcina. 
  • Objasnite

    30.09.2021 15:55
    Da li je onda korona ili neki virus?
  • комша

    30.09.2021 15:05
    Posmatraceve posmatrace
    Znaci nevakcinisan moze da se zarazi i prenese bolest i to je strasno, ali nije strasno sto vakcinisani isto moze da se zarazi i isto tako prenese bolest ali to nije strasno? Jesam te dobro razumeo?
    ///
    Проценат вакцинисаних који се заразе је 10 пута мањи од невакцинисаних. А највећа разлика је што вакцинисани прележе корону на ногама, док неваквинисани могу да заврше на респираторима, а одатле се тешко враћа... Неке вакцине као нпр. Астра Зенека спречавају да вакцинисан уопште и преноси вирус ако се заразио а да је тога несвестан. Маните се терорија зевере, идиотских закључака будала са Фејса, већ се вакцинишите да би спасили животе.
  • Ana

    30.09.2021 15:00
    Kakva deca? Gde čekaju deca? Njih niko pod milim bogom nije ni hteo sa pregleda. Hvala Bogu da uplaćujemo zdravstveno. Najbolji smo. Ekonomski tigar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti