VIDEO Kural ponovo među Novosađanima: Verzija 6.0. osvanula na Limanu uz poruku "Sendvič republika"

Posle 19 meseci "kural", grafit penisa, ponovo se pojavio u Novom Sadu, na Limanu, na Bulevaru despota Stefana.
VIDEO Kural ponovo među Novosađanima: Verzija 6.0. osvanula na Limanu uz poruku "Sendvič republika"
Foto: 021.rs
Ovaj "kural 6.0" je nacrtan na trobojci koja je pre nekoliko dana nacrtana na zgradi na Bulevaru despota Stefana.
 
Pored kurala, sa druge strane zgrade napisana je poruka "Sendvič republika".
 
Autori novog kurala nisu poznati, kao što nisu bili poznati ni oni koji su prethodne verzije crtali na zgradi na uglu Trga republike i Gimnazijske ulice, na kojoj se nekada nalazio mural "Jedina istina", koji je potom prekrečen da bi potom na njegovom mestu osvanula "Srpska Atina". 
 
Prethodni kurali su u centru grada crtani tokom 2017, 2019 i 2020. godine kao jasan vid protesta zbog do danas nerazjašnjenog prekrečavanja "Jedine istine" francuskog umetnika Remeda. 
 
 
Novi "kural 6.0" i poruka "Sendvič republika", iako su nepoznati autori, evidetna su reakcija na oslikavanje trobojki po stambenim zgradama, trafostanicama i drugim objektima na Limanu 3 i 4.
 
Ovo je nastavak reakcija na trobojke, koje se tokom noći pojavljuju na Limanu. Prethodno su se pojavile poruke "SNS mafija" i "Jebeš nacionalizam", kao i nazivi afera aktuelne vlasti. Sve ove poruke su vrlo brzo prekrečene, a trobojke su prepravljene. 
 
 
Limanci već nedeljama traže da se utvrdi ko im fasade boji u crveno-plavo-belo, ali nadležni se još nisu oglašavali. Deo javnosti i opozicionih stranaka za to optužuje Srpsku naprednu stranku, koja je odbacila te optužbe. 
 
Nakon što se podigla "bura" zbog oslikavanja fasada, organizovana je šetnja nekoliko stotina mladih osoba na Limanu, koji su nosili transparent sa parolom vladajuće stranke i slikom predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića. Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da je "veoma zabrinut" zato što određenom broju stanara Limana smetaju srpske trobojke na fasadama zgrada. 
 
U međuvremenu, nastavilo se sa oslikavanjem fasadama, a situacija na Limanu se nije primirila. Tako su nedavno probušene gume jednog od članova saveta mesne zajednice na Limanu, a ni nakon nekoliko dana nije utvrđeno ko je to učinio. 

Komentari 155

  • Mile

    03.10.2021 14:06
    @srbin iz vojvodine
    To će moći kad ti tata kupi Vojvodinu a ne kad je halabukom prisvoji.
  • Mitke83

    02.10.2021 23:54
    Veliko bravo za kural..
  • Симеон

    02.10.2021 18:23
    Не овакав Србин
    Моје поистовећивање је са онима до 1918. све ово после, југословенштина, комуњаре, демократе, да не причам ови данас не знам ни како да их окарактеришем, нееее нисам ја тај Србина.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti