Sutra ističe rok za prijavu za članstvo u Naučno-tehnološkom parku, rok startapima do 18. oktobra

Rok za prijavu za članstvo u Naučno-tehnološkom parku, koji je upućen svim inovativnim, tehnološko-razvojnim kompanijama, ističe sutra, 4. oktobra.
Sutra ističe rok za prijavu za članstvo u Naučno-tehnološkom parku, rok startapima do 18. oktobra
Foto: 021.rs
Pravo učešća imala su tehnološka preduzeća koja se bave inovacionim delatnostima, odnosno razvojem novih ili unapređivanjem postojećih proizvoda, procesa i usluga mikropreduzeća, kao i mala, srednja i velika preduzeća.
 
Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period od tri godine, s mogućnošću produženja ugovora. Tehnološko-razvojnim kompanijama namenjeno je 6.760 kvadrata od kompletno raspoloživog prostora ovog objekta.
 
NT Park će, kako su ranije poručili, na jednom mestu obezbediti rad i povezivanje inovacionih, startap kompanija, istraživačkih i razvojnih centara velikih kompanija i Univerziteta Novog Sada.
 
"Cilj NTP-a jeste pružanje infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, povezivanja privrede, nauke i nastave, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu", navode u NT Parku.
 
Projekat realizuju Vlada Srbije i Pokrajinska vlada uz finansijsku podršku Evropske investicione banke, u okviru kojeg je predviđeno finansiranje izgradnje naučnotehnoloških parkova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
 
Prvi deo objekta, koji koristi Fakultet tehničkih nauka, završen je u januaru 2020. godine i trenutno je u funkciji. Završetak radova na drugoj fazi – izgradnji prostorija NTP-a očekuje se u oktobru ove godine, nakon čega će se stvoriti uslovi za početak rada.
 
U toku je javni poziv za članstvo u NTP-u Novi Sad i za startap kompanije i startap timove, a rok za prijavu je 18. oktobar.
  • Ај ти

    03.10.2021 18:35
    Прочитао сам "рок САТРАПИМА до 18. октобра". Да не живим у Србији, то би била фројдовска омашка.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti