Najmlađi pacijent na respiratoru na Mišeluku ima 22 godine

Najmlađa hospitalizovana osoba u Kovid bolnici na Mišeluku ima 21 godinu, a najmlađi pacijent u teškom stanju, na respiratoru, ima 22 godine.
Najmlađi pacijent na respiratoru na Mišeluku ima 22 godine
Foto: 021.rs
Ovu informaciju navode u Kliničkom centru Vojvodine u osvrtu na prethodni vikend.
 
Najveći udeo hospitalizovanih pacijenata u Kovid bolnici je nevakcinisan, kažu u ustanovi i apeluju da se vakcinišu svi koji to do sada nisu učinili.
 
"Ukupan broj novoobolelih i hospitalizovanih pacijenata izuzetno opterećuje zdravstveni sistem i Klinički centar Vojvodine, koji i dalje pokušava da, koliko je god to moguće pruži potrebnu zdravstvenu pomoć i pacijentima koji nisu oboleli od Korona virusne infekcije. Trenutno, u Kovid bolnici se leči 512 pacijenata kod koјih јe potvrđeno da su oboleli od virusa kovid19, što je i najveći broj hospitalizovanih pacijenata od početka pandemije", navode u KCV.
 
Situacija je, zaključuju, situacija složena i kompleksna, uz mogućnost da će broj hospitalizovanih pacijenata u narednom periodu rasti.
 
Dodatni problem - tekuća voda u bolnici nije za piće
 
Kovid bolnica na Mišeluku od otvaranja koristi tehničku vodu iz vodovodne mreže, što su vremenom shvatili i pacijenti i njihove porodice. Jedna od građanki čiji otac boravi u bolnici kaže za 021.rs da pre nekoliko dana nije bilo dovoljno flaširane vode, te je ona donosila pakete vode svom ocu. 
 
Ovim povodom, 021.rs obratio se Kliničkom centru Vojvodine pre šest dana, pitavši da li KCV redovno obezbeđuje flaširanu vodu, te u kojim količinama se ista nabavlja i distribuira.
 
Odgovor nismo dobili, ali je u današnjem saopštenju ustanova potvrdila da voda iz vodovoda - nije za piće.
 
"Pored lečenja pacijenata, iz predostrožnosti potrebna je svakodnevna opreznost s obzirom na novi izgrađeni objekat Kovid bolnice na Mišeluku u vezi sa vodosnabdevanjem, elektroinstalacijama, gasnim instalacijama, energetskim snabdevanjem te se svakodnevno vrši nadzor nad istim u cilju sprečavanja svih neželjenih mogućih događaja. Redovno se vrši dezinfekcija, uz poštovanje svih higijenskih normativa, a tokom vikenda je rađeno i dodatno ispiranje celokupne vodovodne mreže", navode u ustanovi.
 
Kako naglašavaju, "normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut, a od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima je omogućeno konzumiranje flaširane vode i vode za piće iz aparata".
  • Deda

    27.01.2022 21:55
    Najmlađi oboleli od Kovida u Novom Sadu je moja unuka koja ima 29 dana. :(
  • Fubar

    05.10.2021 14:07
    @odhebite
    Kako mozes znati kada facebook nije dostupan? Kako ces sada vrsiti neovisno istrazivanje?
  • mladjahna

    05.10.2021 00:50
    Molim vas...
    ...vakcinisite se. Pozdrav od jucerasnje nocne smene sa Miseluka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti