Osam predloga za Novembarsku povelju Novog Sada, pogledajte ko su kandidati

Osam kandidata predloženo je za Novembarsku povelju Novog Sada za 2021. godinu.
Osam predloga za Novembarsku povelju Novog Sada, pogledajte ko su kandidati
Foto: 021.rs
Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative i utvrdila da je blagovremeno, do 1. oktobra, pristiglo osam predloga.
 
Među predloženim kandidatima za Novembarsku povelju su Crveni krst Novog Sada, profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu doc. dr Dragana Ćorić, Kaćke novine, specijalista opšte medicine Snežana Jankov, Novosadska toplana, PU "Radosno detinjstvo", Ustanova za izradu tapiserija "Atelje 61" i predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković.
 
Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji. 
 
Novembarska povelja dodeljuje se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.
  • Šmaug

    06.10.2021 22:32
    Realno
    Novosadska biciklistička inicijativa je po meni jedini ne diskutabilni predlog za ovu godinu!
  • milan

    06.10.2021 20:28
    nscitizen
    svako može da pošalje predlog toj gradskoj komisiji i to uvek bude objavljeno.
    činjenica da uvek stigne malo predloga na ovoliki grad govori da novosađani nisu u stanju da odaju priznanje ljudima koji nešto rade za njih. kad bi vama palo na pamet da predložite nekog od tih za novembarsku povelju, oktobarsku nagradu ili februarsku nagradu? nikad. da komentarišete i da se žalite - to je baš novosacki.
  • Branislav

    06.10.2021 12:08
    Nagrada
    Da li su oni realni? Za Novembarsku nahradu predložena Dragana Ćorić, koja je bila članica G17, a sada SNS, dobila je kao članica UO Sajma 40000 evra (pogledajte na sajtu Agencije), a sada ima platu 4000 evra na Pravnom u NS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti