Nakon srpskih trobojki po Limanima, protiv nezavisnih članova Saveta MZ i hrvatskom zastavom

Tokom noći nepoznati počinioci su postavili zastavu Republike Hrvatske ispred prostorija Mesne zajednice "Liman" na mestu predviđenom za državne simbole.
Nakon srpskih trobojki po Limanima, protiv nezavisnih članova Saveta MZ i hrvatskom zastavom
Foto: 021.rs
Predsednik Saveta Mesne zajednice Dragoljub Perković za 021.rs kaže da oni nisu postavili ovu zastavu i da je o tome obaveštena policija.
 
"Referentkinja je videla zastavu kada je došla na posao, pozvala je Gradsku upravu za opšte poslove i oni su došli i skinuli zastavu. Nakon toga sam pozvao policiju. Policija je došla, napravila uviđaj i uzela podatke", ističe Perković.
 
Kako dodaje, očigledno je da je reč o nastavku pritisaka na savete u kojima većinu čine nezavisni kandidati.
 
"Juče smo imali sednicu, izloženi su svi ti slučajevi koji su se dešavali i očigledno je da svi dolaze iz iste kuhinje", kaže Perković.
 
On navodi da je bio već jedan slučaj neovlašćenog isticanja zastave koji nisu prijavili.
 
"Nakon Dana zastave zatekli smo na mestu predviđenom za državne simbole neovlašćeno istaknutu zastavu AP Vojvodine. Tada smo skinuli sve zastave - i državnu i tu koja je bila neovlašćeno stavljena", priča predsednik MZ Liman. 
 
Vest o hrvatskoj zastavi na prostorijama MZ "Liman" oko 8h objavio je portal NS uživo navodeći da su im fotografije i snimak poslali "uznemireni građani".
 
U tekstu pod naslovom "Skandal na Limanu 1: Umesto srpske vijori se hrvatska zastava" ovaj portal navodi da "u vremenu kada nekolicini Limanaca smeta srpska trobojka, koju Đilasova armija srbomrzaca šara i uništava, zastava Hrvatske slobodno se vijori i to ispred Mesne zajednice čiji 'nezavisni' članovi Saveta otvoreno podržavaju Đilasa, Jeremića i Novakovića".
 
Međutim, kako je utvrđeno na jučerašnjoj sednici, članovi Saveta otvorenu podršku ovim predstavnicima opozicije nikada nisu dali, budući da su izveštaji sa sednice bili falsifikovani. U prilog toj tvrdnji za koju su glasali svi članovi Saveta ide i to da je na izveštajima naveden datum održavanja sednice 5. oktobar, a da su oni deljeni istog tog dana u ranim jutarnjim časovima. 

Komentari 112

  • Logi

    09.10.2021 02:08
    ustava
    To nije zastava nego grafiti.
  • Novosađan

    08.10.2021 06:51
    Zaključak
    Aktuelni gradonačelnik i sns vlast će ostati ispisani crnim slovima u istoriji Novog Sada.
  • Na Zapad!

    08.10.2021 01:26
    Jadran & Panonija :)
    Nego kako nego uz HR. Isti kulturni krug, vise manje isti mentalitet i radne navike, zitnice i more, plavo i zeleno. Srbiji zazelite sve najbolje, ali tamo ne pripadate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.