Novi Sad zida još jednu zgradu sa 27 stanova solidarnosti na Novom naselju

Stambena agencija Novog Sada izabrala je izvođača radova na tenderu za gradnju još jedne zgrade sa stanovima solidarnosti na Novom naselju, saznaje 021.rs.
Novi Sad zida još jednu zgradu sa 27 stanova solidarnosti na Novom naselju
Foto: 021.rs
Gradnja lamele V će koštati 108.117.244,70 sa PDV-om i rok za izvođenje radova je 200 dana.
 
Posao je pripao jedinim ponuđačima na javnoj nabavci Intec iz Novog Sada i Neo inženjeringu iz Veternika.
 
Oni će sagraditi četvorospratnicu sa uvučenim petim spratom u Ulici Momčila Tapavice BB, katastarska parcela K.O. Novi Sad IV 713/7. Zgrada će nići pored već podignute lamele VI, a deo je kompleksa od nekoliko lamela koje Novi Sad zida već nekoliko godina.
 
U zgradi će biti 27 stanova različite kvadrature, u proseku od 50 kvadrata, i za njih će građani moći da konkurišu kada gradnja bude gotova.
 
U ovom delu Momčila Tapavice treba ukupno da bude šest lamela sa 173 stana i do sada je sagrađena prva lamela sa 27 stanova.
 
Podsetimo, Novi Sad je letos oglasio prodaju prvih 25 solidarnih stanova po ceni od skoro 99.000 po kvadratu i mogućnošću otplate na 240 rata, dok se dva preostala prodaju po komercijalnim uslovima i prijavilo se više od stotinu građana. Još uvek se čeka na završetak konkursa. 
  • Nisu za bezbednjake

    11.10.2021 11:45
    Nisu za vatrogasce jer ovo nisu stanovi za bezbednjake (vojska,MUP (bia, policija) i zatvorski cuvari (ministarstvo pravde) ).
    Ovo su solidarni stanovi ,koji se boduju a kvadrat placa 800 eura.
  • Deda Zlaja

    09.10.2021 01:38
    Zna se dobro kome idu ovi stanovi.
    Od 1945. do danas ništa se nije promenilo, ko' što Đole reče princip je isti sve su ostalo nijanse...
  • NAIVAC

    08.10.2021 14:15
    Vatrogasaci prijavite se za st
    Da podsetim gospodu vatrogasce i sve one koji imaju kurs za vatrogasce da imaju pravo (ovu informaciju sam cuo dok sam se vozio u gradskom prevozu pa je ipak proverite) da se prijave za kupovinu stana po povlascenoj ceni jer spadaju u grupu koja je beneficirana.

    Ne oklevajte.

    Dosta je njih kupilo stan mada im nije neophodan i sada ga izdaju pod kiriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti