FOTO Potpisan ugovor o saradnji Continentala i PMF-a: Novi Sad - Silicijumska dolina Srbije

Kompanija Continental i Prirodno-matematički fakultet potpisali su danas sporazum o dugoročnoj saradnji, koji bi trebalo da donese pogodnosti kako studentima, tako i kompaniji.
FOTO Potpisan ugovor o saradnji Continentala i PMF-a: Novi Sad - Silicijumska dolina Srbije
Foto: 021.rs
Naime, cilj sporazuma jeste da uspostavi saradnju na poslovima od zajedničkog i opšteg interesa, da obezbedi jedinstvo obrazovne, naučnoistraživačke i stručne delatnosti. 
 
Takođe studenti informatičkih smerova na samom PMF-u imaće mogućnost da obavljaju stručnu praksu u ovoj kompaniji gde će, kako je najavljeno, radeći na različitim projektima sticati obrazovanje i praksu.
 
Ugovor su u zgradi PMF-a potpisali generalni direktor Continental Automotiv Srbija Saša Ćoringa i dekanica PMF-a Milica Pavkov Hrvojević.
 
"Sporazum koji potpisujemo svakako je izuzetna prilika da svoja znanja koja stiču tokom studija primene na realnim problemima, te jednog dana na tržište rada izađu kao IT stručnjaci sa dragocenim iskustvom. U oblasti informatike imamo oko 50 ugovora, uglavnom iz Vojvodine, jer se Novi Sad izdvojio kao Silicijumska dolina Srbije", poručuje Pavkov Hrvojević.
 
Ona je dodala i da će ova, ali i mnogobrojne druge saradnje svakako uticati na razvoj studenata, ali će doprineti i samoj kompaniji Continental.
 
 
Kompanija Continental Automotive u Novom Sadu zapošljava 650 inženjera u razvojnom centru, te 150 stručnjaka u samoj fabrici. Kako je najavljeno na današnjem potpisivanju ugovora o saradnji, jedan od motiva za sklapanje istog je i to što sama kompanija ima imperativ da se širi i dalje.
 
"Naši planovi su ogromni, te je sama saradnja sa fakultetom jedna velika prilika za nas, da širimo mrežu obrazovnih institucija koje školuju buduće stručnjake koji će raditi u našoj kompaniji", ističe Ćoringa.
 
Continental je kompanija koja radi na proizvodnji najsavremenijih tehnoloških rešenja i proizvoda za auto industriju, te će stoga ovim sporazumom studentima biti pružena prilika za sticanje dodatnog praktičnog znanja i iskustva kroz praksu i učestvovanje na atraktivnim projektima u ovoj kompaniji. 
 
"Za sve njih ovo je i prilika da, ukoliko to žele, započnu svoje profesionalne karijere kod nas, kao što je to bio slučaj sa do sada više od 150 studenata koji su prošli kroz naš program praksi", zaključio je direktor Continentala.
  • Nidza

    07.10.2021 21:22
    Pmf
    Sve te kompanije daju prednost studentima FTN-a....tak ako nemaju nikoga eventualno upadne neko sa pmf-a (pricam o pocetnicima)
  • BjelogrdićBezMorala

    07.10.2021 20:49
    E ovo je lepa vest! Bravo!
    Divna vest, okrenuta budućnosti, nas i naše dece, bravo!
    A dežurne kritičare bih zamolio da malo povuku ručnu, da ne vuku paralele i da probaju da razluče šta je više a šta manje važno.
    Hvala!
  • pmfovac

    07.10.2021 18:45
    @xyz
    Uopste nije uporedivo sa DMS i FTN: Continental NE UPRAVLJA studijskim programima PMF! Continental NE PLACA profesore PMF! Studenti ako zele mogu da svoje prakse odrade u Continentalu ili bilo kojoj drugoj od preko 40 firmi sa kojima PMF ima isti takav ugovor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti