Novi pokušaj da se postavi semafor kod Najlon pijace

Uprava za građevinsko zemljište ponovila je tender za postavljanje semafora na raskrsnici u Temerinskoj ulici, kod Najlon pijace, saznaje 021.rs.
Novi pokušaj da se postavi semafor kod Najlon pijace
Foto: 021.rs
Javna nabavka predviđa uređenje pešačkih i biciklističkih staza i postavljanje semafora na uglu Temerinske, Ulice Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma na Vidovdanskom naselju, gde je trenutno samo pešački prelaz pred sam ulaz u Najlon.
 
U dokumentaciji UGZI-ja se navodi da ta raskrsnica bez semafora predstavlja opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.
 
- Zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta, pijace i otežanog prelaska pešaka, neophodno je raskrsnicu semaforizovati - navodi se u konkursnoj dokumentaciji u koju je 021.rs imao uvid.
 
Procenjena vrednost je 15,5 miliona dinara bez PDV-a.
 
 
UGZI je ove godine već pokušao da nađe ponuđača za ove radove, ali tender nije uspeo.
 
Naime, letos je na javnoj nabavci prispela samo ponuda koju su dostavili "Montop PRO" iz Veternika kao nosilac i firme "Geoada", "Gratel" i JKP "Put" iz Novog Sada i "Tehnounion energy" iz Sremske Kamenice, koja je vredela 16.597.364 dinara bez PDV-a (skoro 20 miliona sa PDV-om) i imala rok za izvođenje od 60 dana.
 
Kako je cena bila za više od milion dinara veća od procenjene vrednosti, UGZI je poništio tu nabavku.
  • Maca

    15.10.2021 13:34
    Semafor
    Malo razmislite pdhitno treba semafor na Rumenačkom putu kod Matijevića .Tamo će neko stradati,si biciklistička staza od groblja prema Rumenci gledam i bicikliste i pešake kako se provlače.Malo pogledajte i na tu stranu grada mnogo nam nedostaje svega.
  • Deda Zlaja

    09.10.2021 12:49
    Kakvi bre crni semafori...
    Koga ovi više zaj....aju???
    Alo bre, ulje 225 dinara!!!
  • Ns

    09.10.2021 09:00
    Ns
    Kada ce proraditi novopostavljeni semafor kod Vujadin Boskov centra u Veterniku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti