FOTO Novi noćni "radovi": Fasade oblepljene nalepnicama "Liman - slobodna zona"

Na Limanima su jutros po fasadama zgrada osvanule nalepnice na kojima piše "Strah nije opcija slobodni Liman" i "Liman Free zone".
FOTO Novi noćni "radovi": Fasade oblepljene nalepnicama "Liman - slobodna zona"
Foto: 021.rs
Nalepnice čiji autori takođe nisu poznati lepljene su po ulazima u zgrade i preko grafita, na plavom polju na iscrtanim zastavama Srbije.
 
Član Saveta mesne zajednice Liman Vladimir Ilić, kojem su nepoznate osobe nedavno isekle gume na automobilu, kaže da nije upoznat sa akcijom lepljenja nalepnica, ali da ne podržava takav način ispoljavanja stavova.
 
"Nisam upoznat sa tim. Kao neko ko je doživeo vandalizam ne mogu da podržavam vandalizam nad tuđom imovinom. To je slično kao iscrtavanje grafita i zastava po fasadama. Poruke na nalepnicama su u redu, ali ne preko tuđe imovine", rekao je Ilić za Betu.
 
 
U nekoliko mesnih zajednica na Limanu predstavnici grupa građana pobedili su kandidate vladajuće Srpske napredne stranke na nedavnim izborima i preuzeli upravljanje savetima tih mesnih zajednica.
 
Osim crtanja zastava po fasadama, u naselju je bio organizovan i protestni skup mlađih osoba pod fantomkama koje su nosile i veliki transprent podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Akciju crtanja zastava i pomenuti protest podržali su predstavnici vladajuće stranke i sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
U Mesnoj zajednici "Liman 1" pre tri dana osvanuli su navodni izveštaji sa sastanka MZ, na kojima se navodi da članovi saveta podržavaju Borislava Novakovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, o čemu više OVDE.
 
Potom su tokom noći nepoznati počinioci postavili zastavu Republike Hrvatske ispred prostorija Mesne zajednice "Liman" na mestu predviđenom za državne simbole. Predsednik Saveta Mesne zajednice Dragoljub Perković za 021.rs je rekao da oni nisu postavili ovu zastavu i da je o tome obaveštena policija.
 
Nevladina organizacija Grupa za konceptualnu politiku pozvala je Novosađane i javnost da zaštite novosadske mesne zajednice u kojima su nezavisni kandidati ušli u njihove savete.
 
Pozvali su nezavisne članove saveta mesnih zajednica na Limanu da sazovu zborove građana na kojima bi se stanovnici njihovih mesnih zajednica izjasnili povodom nasilja koje se sprovodi nad njihovim institucijama i zajedničkom imovinom.
 
"Za to je odgovorna novosadska vlast koju čine SNS i njeni komunalni koalicioni partneri i zato bi nezavisni kandidati morali da javno osude takve postupke gradske vlasti i pozovu građane na mir i solidarnost sa demokratski i neposredno izabranim članovima saveta", piše u saopštenju.
  • Боба

    14.10.2021 08:05
    Левча је крива
    Фасцинантно како увек неко други у ваше име качи хрватску заставу, пише графите у ваше име, има милионе на рачунима (када му је буџет при руци), гласа из Солуна...и све то раде неки други, а у ваше име, па то нема смисла вас тако "невине" оптуживати. Онда се неко маскира у нечијег сина и разбија по Новом Саду....цццц баш безобразлук!
  • Лиманац

    11.10.2021 01:37
    @Удбаска пудлица
    Ћирилицом, дабоме.
  • Ko je kriv???

    10.10.2021 16:35
    Da li je kriv SnS sto vlada sa 20-25% glasaca.Naravno da nije.Kriv je narod koji na izbore ne izlazi.Sa 60% izaslih lete sa vlasti i iz nasih zivota koje prrtvaraju u pakao.Lako kliktati +i- na netu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti