Objavljeni rezultati konkursa za 152 stana u Futogu namenjena izbeglicama

Novi Sad je objavio listu izbeglica koji su dobili neki od 152 stana u naselju koje je sagrađeno u Futogu, gotovo četiri godine od raspisivanja konkursa, saznaje 021.rs.
Objavljeni rezultati konkursa za 152 stana u Futogu namenjena izbeglicama
Foto: 021.rs

Ove izbegličke porodice koje su dobile pravo na stan trebalo bi da se usele u narednim nedeljama, jer su, prema poslednjim informacijama, završeni građevinski radovi u Futogu.

Na konačnoj rang listi konkursa, koji je raspisan januara 2018. godine, našlo se 296 imena. Ukupno je bilo 368 prijava, a za 76 je utvrđeno da su nepotpune, da su prijavljeni u međuvremenu obezbedili stalni smeštaj, da su preminuli...

Rang lista za prva 152 korisnika formirana je na osnovu bodovanja, a gledao se broj članova domaćinstva, broj maloletne dece, materijalni položaj... Oni su dobili pravo da uzmu stanove u zakup na određeno vreme, sa mogućnošću kupovine. Spisak se može videti na sajtu Grada.

Podsetimo da se ovaj stambeni kompleks gradi u okviru Regionalnog stambenog programa koji realizuju Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska, zajedno sa Agencijom UN za izbeglice, kao i Bankom za razvoj Saveta Evrope, donatorima, Komesarijatom za izbeglice Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima.

Kroz ove projekte u Novom Sadu je već 276 izbeglih porodica dobilo smeštaj u stambenom kompleksu u Veterniku tokom 2020. godine. Takođe, u Veterniku je u toku gradnja kompleksa sa još 94 stana i oni bi trebalo da budu završeni do marta naredne godine.

Konkurs za ova 94 stana objavljen je u maju 2018. godine i još nisu poznati rezultati.

  • Nina

    21.01.2022 20:18
    Au
    Svi koji smo imali izbjeglički status 1995-god.,dobićemo stanove.Donatori su čudo!Inače,ovo je trebalo biti davno završeno,medjutim,neko je novac od donacija iskoristio za nešto drugo.Sve se saznalo...
    Pozdrav za svu moju ratnu ekipu!!!
  • Još jedna izbeglica

    29.11.2021 18:41
    Ne dao vam Bog ikada tu patnju
    Dragi moji Novosađani,
    Izbeglica će biti UVEK onaj ko je u ratu ostao bez svega, i pri tom ne mislim samo na materijalne stvari. Sreća vaša pa nikada, nadam se, nećete saznati kako je biti u toj koži. Slažem se da se neko bolje snađe, bude u pravo vreme na pravom mestu, ali je taj isti prvo "krv propišao" da bi živ ostao i onda išta uspeo da uradi sa svojim životom prognanika... Dok ste vi uživali u svojim domovima i u miru posmatrali sa TV-a muku tog naroda, mog naroda. I posle 30 godina sam stranac i uvek ću biti, jer čitam vaše nemilosrdne komentare, i jer nemam korenje (čitaj - vezu) da mi se sredi posao za stalno, a znamo šta to sve povlači. Dokazi da nas niste prihvatili i da nećete nikad su više nego očigledni u ovim silnim komentarima "podrške" da za novac KOJI NIJE VAŠ dobijemo mrvicu od onoga što smo izgubili u ratu. A vi, dragi moji, da ste bili iole vredni da išta uradite u svom metiljavom životu, ne bismo mi vaše parče zemlje dobili. Mi dobijamo ono što je preostalo, što prethodno niste vi obeležili svojim nesposobnim šapicama. Sram vas bilo za sve što pišete, neljudi!!!!
  • Bojan

    19.10.2021 10:21
    @Komšijska krava

    Odgovor na tvoja kilometarska bulažnjenja je vrlo kratak - ništa. Ako migranti - znači ne izbeglice, pošto se u svoje "bivše" zemlje vraćaju slobodno i njihove pasoše redovno koriste - ne žele da se vrate svojim kućama, Novi Sad nije dužan da radi apsolutno ništa. Ako su UN organizacije za izbeglice voljne da bacaju pare na one koji to nisu, to ne znači da je Novi Sad nešto posebno dužan da im ustupa stambeni prostor da bi ispunio njihove muzičke želje. Ako su ovde "započeli živote", valjda su rešili i svoje stambene probleme, a ako nisu - pa nisu ni mnogi Novosađani, nek budu malo "snalažljivi" kao mi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti