Testiranje za članstvo u Mensi Srbije danas u Novom Sadu

Testiranje za članstvo u Mensi Srbije, udruženju visokointeligentnih osoba, održaće se danas, 17. oktobra, na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.
Postoje dva termina testiranja inteligencije - u 12 sati i u 13.30h.
 
Za zaposlene cena testiranja je 1.200 dinara, a đaci, studenti, nezaposleni ili penzioneri, plaćaju 900 dinara.
 
Mogu se testirati osobe koje nisu izlazile na test u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno tri pokušaja. Donja starosna granica za polaganje je 17 godina. 
 
Predviđeno je poštovanje epidemioloških mera tokom testiranja (obavezna maska preko nosa i usta sve vreme za sve prisutne i održavanje propisanog rastojanja).
 
Kvocijent inteligencije predstavlja količnik vaših sposobnosti prikazanih na testu i životne dobi. Prosečne osobe imaju IQ izmedu 90 i 110. Nadarenima se smatraju oni čiji se IQ nalazi između 120 i 140 po Katelovoj skali. Svi rezultati preko 140 predstavljaju izuzetno inteligentne osobe.
 
Rezultat na testu koji kandidata kvalifikuje za članstvo u Mensi može da postigne samo dva odsto ukupne populacije. To znači da količnik/kvocijent inteligencije (IQ) članova Mense iznosi (ili je veći od) 148 po Katelovoj skali, odnosno 130 po Vekslerovoj skali.
 
Uputstvo za testiranje možete pronaći na sajtu Mense Srbije OVDE.

Teme

mensa
  • Milenko M.

    17.10.2021 09:38
    ...
    Želja da se pripada klubu visoko ocenjenih na testu inteligencije već sam po sebi sasvim dovoljan test.
  • Boris

    16.10.2021 08:47
    Samo u obdaništu
    Takve će teško naći među odraslima. Sve je to davno otišlo i odlazi čim stasa.
  • Mile rent-a mozak

    15.10.2021 15:14
    Vršite testiranje u Beloj i Krivoj Palanci, Babušnici, Dimitrovgradu, Boljevcu, Boru, Negotinu, Vranju i Pirotu.... tamo su vam pravi rezultati, a od njih nam zavisi život od 1987 godine. Ponesite i rezervni mozgomer, jer može se desi da vam merač odmah zabaguje ili rikne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti