Novi Sad dobija zalivne sisteme na Limanu, Bulevaru Evrope i u Futoškom parku

U toku je izgradnja zalivnog sistema u Futoškom parku, a osim na toj lokaciji, Ministarsvo za zaštitu životne sredine finansira zalivne sisteme na Bulevaru Evrope i u Limanskom parku sa 90 miliona di
Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da Novi sad po prvi put dobija kompletno opremljen zalivni sistem i neće zavisiti od toga da li ima dovoljno cisterni sa vodom ili padavina.
 
"Futoški park je prvorazredni biser prirode u srcu grada. Zahvalni smo Ministarstvu na podršci, a Grad i Zelenilo izdvojili su 33 miliona dinara, jer pored novih zasada, moramo podjednako voditi računa o održavanju zelenih površina. Na Bulevaru Evrope sistem se postavlja na potezu od hotela Šeraton do Limana", rekao je Vučević.
 
Prema rečima ministarke Irene Vujović, poslednjih godina primećeno je da se drveće suši, a sistem će obezbediti navodnjavanje korena stabla.
 
"Pokrivenost zalivnim sistemima u Novom Sadu do sada je bila tri odsto, a sada će se ta slika promeniti. Ministarstvo se trudi da u borbi protiv aerozagađenja, pošumljavanje i ozelenjavanje budu najznačajniji faktori, i to nam je prioritet, posebno u Novom Sadu i u drugim opštinama Vojvodine gde je procenat pošumljenosti izuzetno nizak. Radovi u Futoškom parku se izvode pod nadzorom Zavoda za zaštitu prirode Novog Sada, a očekujemo završetak do kraja godine", rekla ministarka Vujović. 
 
 
Ona je pojasnila da je posao mnogo složeniji i obimniji na Bulevaru Evrope jer se sistem postavlja ispod saobraćajnica.
  • Mačje oko

    14.10.2021 12:52
    Smejurija
    Irena Vujović čuda čini, sišao andjeo sa nebesa. Gospode Bože, sačuvaj nas.
  • Zvoncica

    14.10.2021 12:48
    ...
    Stvarno ne razumem kako mozete glasati za ove re***de! Daj platite bolesnoj deci lecenje, ili obnovite domove za nezbrinute,na nesto humanije potrosite novaca, sta ce zalivni sistemi pored ovolikih kisa STVARNO!!!
    Stvarno me neka muka uhvati od ovakvih stvari!
  • Sasa

    14.10.2021 00:50
    Naje*asmo
    Vlast je toliko maštovita u krađi novca da je to za divljenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti