U planu sanacija šetališta u Dunavskom parku, zameniće se česma i ograda oko jezerceta

Druga faza rekonstrukcije Dunavskog parka, koja obuhvata sanaciju staza, zamenu česme, postavljanje novih klupa i druge radove, mogla bi da usledi u narednim mesecima.
U planu sanacija šetališta u Dunavskom parku, zameniće se česma i ograda oko jezerceta
Foto: 021.rs
Gradsko zelenilo je u potrazi za firmama koje će obaviti ovaj posao u novosadskom spomeniku prirode, vredan oko 125 miliona dinara. 
 
Ukupna površina koju obuhvata park je oko 5,6 hektara, dok šetalište zauzima skoro petinu površine celog parka. Partnerno uređenje podrazumevaće i zamenu i instalaciju novih ograda oko jezera u parku - niža ograda, slična postojećoj postaviće se na isto mesto kod pristupa jezeru, dok će s drugih strana biti postavljena viša, transparentna ograda, navodi se u dokumentaciji Zelenila za ovu nabavku.
 
Potrebno je urediti rampe uz stazu i stepeništa na ulazima u park (pojedini ulazi već su prilagođeni osobama sa invaliditetom).
 
Ukupan posao ne bi trebalo da traje duže od šest meseci. Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih kompanija je 8. novembar.
 
Podsetimo, rekonstrukcija Dunavskog parka već neko vreme se najavljuje i očekuje. Ovog leta je završena rekonstrukcija jezerceta, kanalizacije i sistema za zalivanje bez nekih velikih promena u izgledu samog parka, a za posao je bila angažovana firma "Irina 2009 MM" - koja se pretežno bavi unutrašnjim dizajnom.
 
Kako su izgledali radovi na samom početku, pogledajte OVDE.
  • Mama

    15.10.2021 19:00
    Igraliste
    Za te pare molimo Vas napravite igraliste za nasu decu. Ovo trenutno je klozet za pijanice i narkomane i mace i kuce. Ako ne drugo popravite i ogradite ga kao na pr. Sto rade bilo gde u evropi da ne ulazi niko osim dece.Jedna klupa pored igralista je MALO! I pocnite da kaznjavate bicikliste koje jure!Hvala Lepo!
  • N

    15.10.2021 17:59
    //
    Znači da više neće biti ni Dunavskog parka, ako ovi počnu da ga sređuju. Em će trajati beskonačno, em će biti sve drugo samo ne park.
  • Tatjana

    15.10.2021 16:57
    Na stranu šta mislim o ovom režimu, ali, kad god se zateknem u Dunavskom parku, ne mogu da ne pomislim kako je ova vlast ustvari mrziteljska i obesna. Taj park nije park bez labudova, a oni su to jednostavno UKINULI. Taman je trebalo da se desi onako nešto sa poslednjim labudićima da bi im dalo povoda da kažu:'E, sad, pošto ne umete da čuvate i cenite šta imate, ukidamo vam.' Taj prelepi park je uništen, jadan i bedan, a tome su najviše kumovali ovi, a rekonstrukcija ima za cilj ne da sačuva i osavremeni, već potpuno izobliči i promeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti