Poziv mladim novosadskim kreativcima: Prijave za "Art Kvart - Start!" do 20. oktobra

Prijave za osmi "Art Kvart – Start!" u organizaciji Novog kulturnog naselja otvorene su do 20. oktobra.
Umetnički kursevi "Art Kvart – Start!" namenjeni su mladima uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od pet sekcija koje paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i gde nastaju zajednička umetnička dela. 
 
Kroz tromesečni rad na radionicama mladi će imati prilike da se upoznaju sa različitim oblastima savremene umetničke produkcije i kroz različite umetničke tehnike, steći znanja iz pomenutih oblasti. 
 
Sekcije će voditi mladi umetnici, članovi i prijatelji udruženja Novo kulturno naselje, a osma godina u kojoj se organizuju ove sekcije sa sobom donosi i mnogo novina, kao i nove umetničke kurseve.
 
Svi zainteresovani, uzrasta od 15 do 20 godina mogu da se prijave do 20. oktobra, putem e-mail adrese artkvartstart@gmail.com i da učestvuju u sekciji po izboru:
 
1. Produkcija u audio-vizuelnim medijima – Prikazaće savremene trendove produkcije koji se baziraju na kreativnoj ulozi producenta od ideje do realizacije, distribucije i javnog prezentovanja produkcionog projekta. Kurs podrazumeva sticanje znanja za rukovođenje projektom poput koncipiranja ideje, obezbeđivanja finansija za projekat, predvođenje kreativnog tima u pozorištu, televiziji, filmu, radiju i scenskim događajima. 
Mentor sekcije je menadžer u kulturi, producent i jedan od osnivača organizacije Novo kulturno naselje, Marko Jozić.
 
2. Dramska (glumačka) sekcija - Na dramskoj sekciji polaznici će imati priliku da se upoznaju i bave nezaobilaznim elementima glume:  relaksacijom, koncentracijom, maštom, verodostojnošću... Takođe u deset radionica, cilj je da se istraže „alati" koje su nam ostavili čuveni glumački pedagozi Stanislavski, Čehov, Strasberg, Sanford-Majzner i drugi preko njihovih glumačkih vežbi.
Mentor sekcije je glumac, reditelj, član ansambla Srpskog narodnog pozorišta - Igor Pavlović.
 
3. Filmska (režijska) sekcija Istorija filma - kako je nastao film, ko su prve filmadžije, prvi bioskop, nemi film, pojava zvuka, bioskopi. Kako napisati scenario, sinopsis, tritment, dijaloge i likove. Izučavaće se filmski jezik - filmsko vreme, prostor, planovi, kompozicija kadra, pokreti kamere, proći čitav proces od ideje do realizacije – pisanje scenarija, snimanje filma, montaža. 
 
4. Sekcija audio produkcije - Upoznavanje sa tehnikom, od snimanja do reprodukcije zvuka. Uz vežbe na terenu i snimanje zvučnih efekata i atmosfera u eksterijeru, mladi će steći znanja iz oblasti montaže i miksa zvuka za film. Steći će znanja i upoznati se i sa osnovama muzičke produkcije i snimanjem instrumenata u muzičkom studiju nakon čega će se baviti miksom i masteringom. Sekciju će voditi snimatelj i dizajner zvuka, Filip Gotovac.
 
5. Sekcija animacije –  Crtanje pokreta papiru i stvaranje iluzije života. Polaznici će dizajnirati originalne karaktere i davati im život kroz osmišljenu priču. Uz pomoć novih tehnologija, starih principa animacije i puno mašte na sekciji će nastati kratki animirani film. Sekciju će voditi animator Marko Draško.
 
Radionice će startovati 30. oktobra i trajati do 21. decembra, nakon čega se prelazi produkciju filma. Svaka sekcija daće doprinos filmu iz svoje perspektive.
 
Radionice će se održavati vikendima, a ukoliko bude potrebe i u skladu sa situacijom biće prilagođene i kreiraće se više manjih grupa. Prisustvo i učešće na sekcijama je, kao i uvek do sada, besplatno.
 
Projekat je podržala Gradska uprava za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.
 
"Art Kvart – Start!" jedna je od aktivnosti u sklopu višegodišnje inicijative Novog kulturnog naselja da ovaj deo Novog Sada dobije Kulturni centar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti