VIDEO, FOTO: Novosađanin vozio bicikl od Pariza do Novog Sada da prikupi novac za lečenje sina

Novosađanin Bojan Kačavenda i njegov brat Zoran duže od mesec dana su vozili bicikl na ruti dugoj oko 2.800 kilometara kako bi podigli svest o značaju terapije za prevremeno rođenu decu.
VIDEO, FOTO: Novosađanin vozio bicikl od Pariza do Novog Sada da prikupi novac za lečenje sina
Foto: 021.rs
Njihov cilj je i prikupljanje novca za kupovinu visokotehnološke sprave, robotizovane mašine Lokomat Pro.
 
Pomenuta kompjuterizovana sprava služi deci za terapije i nema je u Srbiji, a ovaj dvojac odlučio se da pokuša da je nabavi i donira Dečijoj bolnici u Novom Sadu kako bi je besplatno koristila sva deca kojima je to potrebno.
 
 
Bojan i Zoran juče su stigli u Novi Sad sa putovanja koje je počelo iz Pariza 11. septembra. Kako za 021.rs kaže Bojan Kačavenda, osnovao je humanitarnu fondaciju "Pruži korak" kako bi uspeo da ostvari svoju veliku želju za sina Mihajla, ali i za svu ostalu prevremeno rođenu decu kojoj su potrebna velika sredstva da bi imali pristup potrebnim terapijama. 
 
"U inostranstvu vežbanje na Lokomatu u trajanju od 10 nedelja košta 30.000 evra. Mom sinu i drugoj deci je potrebna ta sprava i nadamo se da ćemo, vođeni podrškom društva, uspeti da ostvarimo cilj. Potrebno nam je još dosta novca - oko 280.000 evra, a do sada smo sopstvenim inicijativama prikupili nešto više od 40.000 evra. Nadamo se da će i država stati rame uz rame s nama i pomoći da zajedno rešimo problem koji tišti na hiljade dece", navodi Bojan Kačavenda.
 
 
On i brat su u Novi Sad stigli u pratnji društva koje je s njima odvozalo poslednju deonicu. U Sirigu im se pridružio čak i ambasador Slovenije Damjan Bergant, ali i osnivač novosadske organizacije "Čepom do osmeha" Boriša Petković i članovi Invicta bike shop-a.
 
Detaljnije o načinima na koje možete da pomognete Bojanu i njegovom sinu, ali i drugoj deci saznajte OVDE.
  • Lala NS

    20.10.2021 20:30
    Lala
    Lalo moj, treba pomoći, bez obzira ko je gde i ko je šta, dete nije krivo,a njemu treba pomoć, a roditelj je roditelj, i učinio je ozbiljnan napor da pomogne na svoj način, ne samo svom već i tudem detetu.Dajte račun na koji može da se plati. A to što je bio član ovog ili onog , nabolje govori o tim istima, koji su se oglušili o vapaj roditelja.E ovako ćemo ih pobediti, upravo te u kojima je bio.
  • Lala

    19.10.2021 15:19
    Dotični je dugogodišnji član sps i sns, pa neka pita gazde zbog čega ekonomski tigar ne može da obezbedi šta je potrebno za "našu decu"
  • Darko

    18.10.2021 17:56
    Svaka cast
    Bravo Bojane I Zoki pozdravite mi anitu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti