Vučević: Ozbiljni problemi zbog korone, hiljade odsutnih sa radnih mesta

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da su inspekcije napisale nekoliko kazni tržnim centrima i drugim objektima zbog nepoštovanja epidemioloških mera, a da se radi i na kontrolama u gradskom prevozu.
Vučević: Ozbiljni problemi zbog korone, hiljade odsutnih sa radnih mesta
Foto: 021.rs
On je naveo da su informacije koje su medijima dostavljene iz Republike o radu inspekcija, zapravo podaci o radu gradskih inspekcija i da su tako naplatili nekoliko stotina hiljada dinara. 
 
Vučević nije naveo da li je neko kažnjen i u autobusima GSP-a zbog nenošenje maski, ali je istakao da se pojačano kotroliše poštovanje mera u prevozu.
 
Ovome dodajmo da su za 021.rs u GSP-u naveli da postupaju po merama koje je propisao Gradski štab za vanredne situacije.
 
"Zaposleni su upoznati sa aktuelnim epidemiološkim merama u okviru kojih je i obaveza nošenja maski. Preduzeće je obezbedilo svim vozačima maske, kao i potrebna dezinfekciona sredstva, a 100 novih autobusa ima posebne, izdvojene od ostatka vozila, vozačke kabine. Autobusi su izlepljeni nalepnicama koje informišu građane da u vozilima moraju da nose zaštitne maske, a vozači su dužni da skreću pažnju putnicima na tu obavezu", navode u GSP-u, koji proteklih dana ima velike probleme sa odsustvom vozača zbog kovida, pa su tako jedan dan imali rekordnih 117 vozača na bolovanju, o čemu je i gradonačelnik govorio.
 
Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu, gradonačelnik je ocenio da nije dobra i da i dalje imamo veliki broj novozaraženih.
 
Pominjući posebno sektor obrazovanja, Vučević je naveo da je u proteklih sedam dana među novozaraženim u osnovnim školama bilo 25 učenika i 13 nastavnika, u srednjim školama 12 učenika i četiri nastavnika i u obdaništima 23 dece i sedmoro zaposlenih. On nije spomenuo koliko je ukupno učenika i nastavnika odsutno, računajući i one koji su duže od sedam dana bolesni ili u izolaciji, a podsetimo da se prema ranijim podacima zna da se radi o više od hiljadu dece i odraslih.
 
Vučević kaže da postoje ozbiljni problemi zbog kovida i poziva građane da se vakcinišu. Dodao je da Novi Sad ima oko 58 odsto vakcinisanih. Oko 180.000 osoba je primilo bar jednu dozu, dok je skoro 170.000 potpuno vakcinisano sa dve doze i pozvao sve koji dobiju poziv za treću dozu da se odazovu. 
 
On je dodao i da će poslednji talasi epidemije zbog hiljade odsutnih sa radnih mesta imati i ekonomske posledice. 
  • Višekruna

    22.10.2021 10:33
    Velika većina tih osutnih zbog zbog krone ovih dana se vide kako obilaze građane od vrata do vrata Vučeviću.
  • Trtoš

    22.10.2021 00:29
    Alo, čoveče šta si ti preduzeo prema svojim nadležnostima koje nisu male? Šta ti rade mnogobrojni inspektori? Ništa, jer je većina korumpirana. Gde su ti čuvari kontejnera za smeće? Da se nisu izgubili u istima?
  • fenjerdanocunenoćgub

    22.10.2021 00:10
    preopterećeni vozači busa
    Muzičke želje ?
    Oni su vozači (VOZE) nisu kondukteri, blagajnici ni kom policija .Boli ih Q ko nosi masku ko ne, gledaju kusur kako d a vrate vrata da zatvore nekog da ne povrede i oštete imovinu. Kamerice stavite makar lažne pa će bar svi šverceri da nose maske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti