FOTO, VIDEO: Futožanin se polio benzinom kako bi odložio prinudno izvršenje

Drugi pokušaj iseljenja porodice Jovanović iz njihovog doma u Ulici Vuka Karadžića 12 u Futogu nije uspeo i odložen je za tri nedelje jer se član porodice polio benzinom.
FOTO, VIDEO: Futožanin se polio benzinom kako bi odložio prinudno izvršenje
Foto: 021.rs
Drama ispred kuće je počela u podne kada su došli pomoćnik izvršitelja iz kancelarije Vujadina Masnikose, bravar i policija i zatražili da Jovanovići napuste dom.
 
Na kapiji je bila majka Zora koja je više puta pomoćniku izvršitelja rekla da neće da se isele i da su im zelenaši sve oteli. Potom se njen sin Sava pojavio na terasi, polio se sa nekoliko flaša benzina. On je sa terase povikao da neće dozvoliti da mu se oduzme kuća i da će se zapaliti.
 
Jedan od komandira policije iz Futoga je prišao do ograde, razgovarao sa Savom i složili su se da će odustati od namere da se povredi ako se izvršenje odloži za tri nedelje u kom periodu će se iseliti i predati ključeve. Posle razgovora sa predstavnikom izvršitelja, kao i advokatom Jovanovića, postignut je dogovor i iseljenje je odloženo. 
 
Pošto su bravar, pomoćnik izvršitelja i policija predali papri, a potom otišli, Sava je sišao sa terase. 
 
 
Ova porodica bez doma je ostala zbog zaduživanja kod zelenaša.
 
Sava Jovanović priča za 021.rs da je pre nekoliko godina od dvojice Novosađana pozajmio 8.000 evra uz visoku kamatu i da je bio svestan o čemu se radi i da je to zelenašenje, ali da drugačije nije mogao da dođe do novca za privatni posao kojim se bavi. Prema njegovim rečima, redovno je plaćao hiljadu evra mesečno, i već je platio 120.000 evra, ali je sada ostao bez kuće, s tim da je vrednost kuće ne ulazi u tu sumu.
 
"Plaćao sam im svaki mesec 1.000 evra na osnovu kamate. Kada sam 2018. godine zakasnio dva-tri meseca, oni su meni i majci Zori koja je vlasnica kuće, pretili i tražili da je založimo za dug. Kako je kuća bila pod hipotekom, oni su prisilili moju majku pretnjama da kod notara kuću prepiše na njihovu saradnicu, a potom su kao vlasnici sa papirima otišli u banku i isplatili hipoteku od 33.000 evra. Nastavio sam da im plaćam za dug koji je sada narastao jer su platili hipoteku i onda su početkom februara prošle godine odlučii da moram da potpišem da smo podstanari i majka je opet uplašena zbog pretnji pristala. Dobili smo ugovor o zakupu na godinu dana koji je istekao letos i nisu hteli da nam produže, nego da nas isteraju. Pokrenuli su postupak, jer imaju sve papire i sada nas izvršitelj izbacuje", priča Jovanović za 021.rs.
 
On je dodao da preko svog advokata pokušava da spreči iseljenje i da ne može da objasni zašto ljudi kod kojih se zadužio vrlo nepovoljno žele da ga izbace iako im je redovno plaćao dug i kamate. 
 
 
Kaže da se obraćao policiji, pričao i sa sudijom, ali da su mu rekli da ne mogu da mu pomognu.
 
Jovanovići su uspeli da odlože izvšenje 5. oktobra, jer je jedan od članova porodice imao koronu. 
 
 
On dodaje ovo dom u kome žive decenijama i njihova majka je u Futogu već 70 godina. U kući koja je počela da se gradi krajem osamdesetih pored majke Zore, kako priča Sava, žive još dve njegove sestre, od kojih jedna ima i ćerku. 
 
 
Njih petoro nema gde da se sklone u slučaju prinudnog iseljenja i samo im preostaje ulica. 
  • Jaa

    23.10.2021 10:54
    a benzin sve skuplji
  • A

    23.10.2021 10:08
    A
    A sta bi sa peticijom o ukidanju izvrsitelja? Potpisalo je skoro dva miliona gradjana dali se to negde zametnulo!? Po zakonu odavno su trebali biti ukinuti sa toliko potpisanom peticijom!
  • Bb

    23.10.2021 09:55
    Bb
    Ko ukine privatne izvrsitelje ima moj glas na izborima! Ovako nije bilo ni za vreme Turskog zemana! A kad ustane sirotinja raja bice lele majko stome rodi! Licno nebih im bio u kozi jer ovaj narod je napacen i miran sta vise apatican ali kada se idluci za nesto da menja niko ga tada nemoze saustaviti! A sada je upravo doslo vreme za tako nesto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti