VIDEO: Evo dokle je stigla obnova puta Banstol - Čortanovci

U toku je rekonstrukcija puta Banstol–Čortanovci, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 260,6 miliona dinara.
"Uspeli smo da, zajedno sa lokalnim samoupravama, rekonstruišemo više od 50 kilometara lokalnih puteva i to Sremski Karlovci – Banstol, zatim Banstol – Iriški venac i dalje prema Crvenom Čotu i na delu od Bešenova do Beočina, gde su i sada radovi u toku. Do kraja novembra završićemo i deonicu od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola i moći ćemo da kažemo da smo najveći deo posla uradili", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Osim toga, završena je deonica od Iriga do Jaska, a prošle godine i od Jaska do Vrdnika. 
 
Mirović je istakao da postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, na osnovu zajedničkog plana, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini.
 
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je rekonstrukcija puta od Banstola do Čortanovaca od izuzetnog značaja za sve meštane, povećanje bezbednosti i razvoj turističke infrastrukture u Čortanovcima, te da je u poslednjih godinu dana potpuno rekonstruisano ukupno 25 kilometara puteva na teritoriji te opštine.
 
  • Slavisa

    02.02.2022 14:19
    Opstina Indjija planira investicije u zatvoreni gradski bazen i sportsku akademiju (https://www.ekapija.com/news/2965741/u-indjiji-do-kraja-godine-startuju-novi-pogoni-nekoliko-investitora-u-planu) a pitka voda na Banstolu nije u niti jednom planu gradskih vlasti. Toliko o brizi opstine i vlasti opstine Indjija za stanovnike Banstola. U stvari to je velika sramota za jednu opstinu i ove opstinske h vlasti koja se po sopstvenim izvorima svrstava u najbolje u Srbiji.
  • DusanK

    01.12.2021 14:00
    Vodovod na Banstolu
    Jos pre dve godine je sadasnji predsednik opstine govorio o mogucnosti prikljucivanja naselja Banstol na vodovodnu mrezu (Link: http://www.pazovaindjijavesti.com/naselje-banstol-vazdusna-banja-i-melem-za-dusu/ ) ali od tada do danas se po tome pitanju nista se nije dogodilo, niti je bilo najava od opstinskih vlasti, predsednika opstine da po tome pitanju bilo sta ucine. Nazalost obicno to tako i bude, da se daju brza obecanja a do realizacije i ne dodje i to u opstini koja spada u najbogatije i najperspektivinije u Srbiji. Na sajtu opstine Indjija imate kontaktne formulare da stupite u kontakt sa opstinskim vlastima. Ja sam preko tih formulara vise puta pisao u zadnjih par meseci o problemima sa vodom na Banstolu i molio za pokretanje incijative za dovodjenje vode na Banstolu, kao npr. predsedniku opstine, njegovom kabinetu, direktoru JP Vodovod Indjija i nadleznim opstinskim sekreterijatima za urbanizam i investicije i niko se dosad nije udostojio da odgovori. To nazalost ukazuje na nemarnost opstinskih vlasti prema sopstvenim stanovnicima i potpunu nebrigu i nezainteresovanost da se resi problem vodosnabdevanja na Banstolu.
  • Milan

    28.10.2021 13:53
    pitka voda u naselju Banstol
    Problem stanovnika Banstola i Cortanovaca je pitka voda. Stanovnici oba naselja se snabdevaju sa vodom iz sopstevnih bunara ili iz cisterni sa kisnicom. Obe vida vodosnabdevanja su neadekvatni i opasni po zdravlje stanovnistva jer je voda mikrobioloski i hemijski neispravna. Ja sam radio analizu vode iz bunara i kisnice sa Banstola na Institutu za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu i oba slucaja mi je potvrdjeno da je voda posle uradjene fizicko-hemijske i mikrobioloske analize neupotrebljiva za pice i kao takva se ne preporucuje za upotrebu. Pisao sam preko sajta opstine Indjija presedniku opstine u vezi ovog problema vise puta u zadnjih par meseci i do dana danasnjeg nisam dobio nikakav odgovor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.