Podbara dobija LED javnu rasvetu, prethodna stara više od 30 godina

Novi Sad je pokrenuo javnu nabavku za rekonstrukciju javne rasvete na Podbari.
Podbara dobija LED javnu rasvetu, prethodna stara više od 30 godina
Foto: 021.rs
Uprava za građevinsko zemljište i investicije procenjuje da će ovaj posao koštati 20.833.333,33 dinara bez PDV-a i prva faza obuhvata radove u ulici Đorđa Jovanovića i Aleksandra Tišme. 
 
U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je prvenstveno planirano da se postojeća javna rasveta zameni novom i da se koriste LED sijalice koje su štedljivije i dugotrajnije. 
 
"Grad se odlučio za adaptaciju javnog osvetljenja iz razloga nefunkcionalnosti i dotrajalosti postojeće stare više od 30  godina. Troškovi električne energije i održavanja se sve više povećavaju, a stare svetiljke i sijalice ne daju odgovarajući osvetljenja gradu. Zbog veće sigurnosti saobraćaja i bezbednosti građana u pešačkim zonama sve stare svetiljke će se zameniti adekvatnim novim sa savremenim dizajnom i efikasnim svetlosnim karakteristikama optičkog dela sa dugotrajnijim adekvatnim svetlosnim izvorima u Led tehnologiji", navodi se u tehničkoj specifikaciji.
 
Opis kaže da radovi treba da obuhvate blok grada ograničeno Temerinskom, kanalom DTD, Beogradskim kejom, Dunavskom ulicom, ulicom Nikole Pašića i Trg Marije Trandafil, odnosno deo Grada koji se naziva Podbara. 
 
Precizirano je i da deo ulica na Podbari već ima ovu novu LED rasvetu jer su je dobili poslednjih godina u okviru rekonstrukcija saobraćajnica. 
 
U javnoj nabavci se navodi da će se zadržati postojeća elektroinstalacija, kao i stubovi javne rasvete, osim onih koji su dotrajali ili oštećeni, a najveći deo posla obuhvata postavljanje novih sijalica. 
  • Milmar

    24.10.2021 16:38
    Njima led
    a u pojedinim MZ jos nema rasvete po svim ulicama, prisutne su jos drvene bandere,vetar kad duva automatski crkne rasveta xbog spajanja zica
  • Zoran

    22.10.2021 18:43
    A Gunduliceva kao najprometnija je nebitna, je li?
  • Podbarčan

    22.10.2021 18:08
    Luxi su bitni!
    A u Koče Kolarova (od Almaške ka Gundulićevoj) do tada dobru rasvetu, početkom jula 2017, zamenili novom LED koja ni upola ne osvetljeva kao prethodna. :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti