GSP spremio devet miliona da vas bolje prebroji, uvodi se novi sistem

GSP je pokrenuo javnu nabavku za kupovinu sistema za automatsko brojanje putnika koji će biti postavljeni u 21 autobusu.
GSP spremio devet miliona da vas bolje prebroji, uvodi se novi sistem
Foto: 021.rs
U tenderu se navodi da je cilj uvođenja sistema brojanja putnika optimizacija reda vožnje, a time i značajne uštede u realizaciji, koje se mogu ostvariti pravilnim predviđanjem tokova putnika. Procenjena vrednost tendera je devet miliona dinara bez PDV-a. 
 
Sistem se sastoji od hardvera koji broji putnike i aplikacije uz pomoć koje bi se formirala potrebna baza podataka. 
 
Sam tehnički sistem se sastoji od 3D senzora koji beleži broj putnika koji ulaze i izlaze na vratima autobusa. Senzori prepoznaju osobu bez obzira na to šta nosi, kakvo je osvetljenje u autobusu, a temperature mogu da se kreću od -25 do 70 stepeni Celzijusa, uz vlažnost vazduha do 95 odsto. 
 
Iznad svakih vrata će biti po jedan uređaj za brojanje putnika. Naravno, hardver će imati opremu za GPS i ostalo što je potrebno za bezično slanje podataka. 
 
Kako se vidi u tehničkoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, GSP-u su potrebna 74 uređaja za brojanje putnika za 10 solo autobusa koji imaju po troje vrata i 11 zglobnih autobusa koji imaju po četvoro vrata.
 
Softver za ovaj sistem treba da omogući da se njemu pristupi preko klasičnog internet pretraživača, da obezbedi uvid u podatke o brojanju putnika za svako vozilo po datumu unazad tri meseca, kao i podatke o kretanju vozila na mapi i slično. 
 
GSP u okviru tendera, od ponuđača se traži i da ima serversku infrastrukturu koja će mu biti iznajmljena za potrebe ovog sistema.
 
Rok za dostavljanje ponuda je utorak 26. oktobar. 
 
GSP je naveo i da je maksimalni rok za isporuku sistema 90 dana, tako da ako nabavka uspe, za očekivati je da preciznije brojanje putnika počne u februaru naredne godine.
  • ns

    29.10.2021 19:55
    koji smo mi klošari, šta dozvoljavamo, da nas na pijaci snimaju u trepavicu, da na u busu broje, da nas policija maltretira... a sve smo tim koji to rade izgradili i napravili, održavali i nismo naplaćivali, i dali na izvolte! kad bolje razmislim kvalifikacija klošar je previsoka za ono što smo mi, klošar nije izgubio dostojanstvo samo dom. zemljo otvori se!
  • mila

    29.10.2021 10:03
    svet
    Bolje kupite autobuse i platite iskusne sofere
  • Ns

    28.10.2021 09:14
    Ns
    U busu 8 nema sanse da ce uspeti da prebroji 10000000000 putnika u jednom smeru,jbt k'o u logor da nas voze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti