Osnivačka konferencija Alijanse univerziteta i umetničkih Univerziteta

Osnivačka konferencija Alijanse univerziteta i umetničkih Univerziteta - Alliance of the Universities of Artistic Education (UNIART) održava se od 27. do 29. oktobra u Novom Sadu.
Osnivačka konferencija Alijanse univerziteta i umetničkih Univerziteta
Foto: 021

Članice Alijanse su predstavnici Univerziteta iz regiona, Evrope i iz Kine koji u svojim obrazovnim sistemima imaju umetničko obrazovanje.

Alijansa UNIART će za cilj imati integrisanje saznanja u okviru inovacija u polju umetničkog visokog obrazovanja i realizuje se u okviru Kina - CEEC (Kina i 16 centralno evropskih zemalja inicijative).

Osnivanje Alijanse je inicirano od strane Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa Asocijacijom za edukativnu razmenu između Kine i Srbije. Alijansa će delovati kao spoj između različitih Univerziteta i imaće za cilj unapređenje komunikacije i saradnju svojih članica. Takođe, Alijansa će biti platforma za intenzivniju saradnju u okviru umetničkih istraživanja kao i za akademsku razmenu.

Članice Alijanse koje će učestvovati na trodnevnoj konferenciji su: Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Akademija umetnosti Univerziteta u Banja Luci, Fakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, Akademija scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, Fakultet umetnosti i dizajna Univerziteta u Temišvaru i partnerski Univerziteti iz Kine: Communication University of China Beijing, Central Academy of Drama Beijing, Shanghai Theater Academy, Southeast University Nanjing, Hebei Academy of Fine Arts Shijiazhuang, Shandong Normal University Jinan i Shandghai Film Academy - Shanghai University.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti