Broj dnevno novozaraženih u kovid ambulanti nedeljama ne pada ispod 200

U kovid ambulanti na Novom naselju broj dnevno novozaraženih već gotovo dva meseca ne opada ispod 200.
Broj dnevno novozaraženih u kovid ambulanti nedeljama ne pada ispod 200
Foto: 021.rs
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas za 021.rs navodi da poslednjih dana u kovid ambulanti ponovo imaju rast broja pregleda i da se u utorak javio 831 pacijent.
 
Prema njegovim rečima, od 330 testiranih na antigenskom testu 161 pacijent je bio pozitivan, a čekaju rezultate PCR testiranja i tu bi trebalo da bude još oko 20 do 30 pozitivnih. 
 
Kako navodi, preovlađuju nevakcinisane osobe, što se vidi po tome da 95 odsto obolelih koji leže u Kovid bolnici na Mišeluku su oni koji nisu primili ni jednu vakcinu, dok vakcinisani uglavnom imaju lakše simptome.
 
"Te mere koje imamo i koje neki neće da prihvate, moraju se poštovati i moramo ih primenjivati. U vreme epidemije moramo se držati tih mera i moramo se vakcinisati. Vidimo da 95 osto nevakcinisanih čini obolele u bolnici, a da vakcinisani idu u lakšu sliku i to je dokazano i nema tu šta više da se dokazuje šta treba da se radi", kaže Vukas.
 
On dodaje da i dalje nema potrebe da se povećava broj ekipa ili produžava rad kovid ambulante, ali da je to uvek opcija u slučaju potrebe i daljeg rasta broja pacijenata. On je ponovo apelovao na građane da se vakcinišu.
  • Pmila ns

    27.10.2021 12:35
    Vakcine
    Ne znam zasto ne pisete(ili sa propustla), obavestili su me na vakcinalnom u Promenadi, da ne mogu da se vakcinisem trcom dozom ranije, kasnije moze. Dobro, sacekacu. Danas mi je 6 meseci od revakcinacije, oni ovih 3-4 dana, prolongirali na 210 dana, juce citam da treba nakon 4 meseca. Sta sad reci i uraditi, zvao i slao pisma, niko nije:((

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti