Stabilizuje se snabdevanje Sputnjik vakcinom u Novom Sadu, dato više od 400.000 doza

Više od 400.000 doza vakcine protiv korona virusa iskorišćeno je od početka vakcinacije, u januaru ove godine, u Domu zdravlja Novi Sad.
Stabilizuje se snabdevanje Sputnjik vakcinom u Novom Sadu, dato više od 400.000 doza
Foto: 021.rs
Oko 50.000 građana primilo je tri doze vakcine, dok je dve doze primilo više od 172.000 osoba. 
 
Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas kaže za 021.rs da poslednjih dana imaju rast broja ljudi koji dolaze na prvu dozu, jer je donedavno prosek bio oko 100, a sada imaju i do 350 osoba, a razlog tome se može pronaći u poslednjem pandemijskom talasu.
 
Prema njegovim rečima, u Novom Sadu se građanima nude sve vrste vakcine. Od četvrtka bi trebalo da se, posle dužeg vremena, stabilizuje i snabdevanje Sputnjik V vakcinom, jer će početi da pristižu doze iz Rusije, kao i one koje se proizvode u Srbiji. 
 
Objašnjava da bi sada trebalo da bude sasvim dovoljno prve komponente Sputnjika koja se daje kao prva i treća doza. Sputnjika je nedostajalo upravo za treću dozu, koju su tražili građani. 
 
Vukas ponavlja da se vakcine Fajzer, Sinofarm, Astra Zeneka i Sputnjika, za sve tri doze, daju na vakcinalnom punktu u ambulanti na Novom naselju. U TC "Promenada" i ambulanti "Jugovićevo" u Tarasa Ševčenka, mogu se primiti vakcine Fajzer i Sinofarm. 
 
Mobilni autobus za vakcinisanje je ovih dana u prigradskim naseljima, gde se uglavnom daje treća doza. Početkom naredne nedelje autobus će biti u Kaću i Kovilju. 
 
Ukoliko se računaju i vakcine koje se daju preko Instituta za javno zdravlje Vojvodine i drugih ustanova, broj datih doza u Novom Sadu je prevazišao 430.000. U Novom Sadu, ukoliko se izuzmu najmlađi koji se još uvek ne vakcinišu, vakcinisano je između 55 i 60 odsto stanovnika, i to uglavnom starijih. 
  • Max

    28.10.2021 08:58
    @Jaroslav
    Niko Vas ne tera da primite baš Sputnik V, ja jesam, ali Vi možete i Pfizer ili Astra Zenecu koje se daju i u Nemačkoj. To je stvar ličnog izbora, ne razumem čemu drama.
  • Dejan

    28.10.2021 08:53
    Sputnjik
    Primio na Novom Naselju 19.10.2021. treću dozu
  • Sloba

    28.10.2021 06:38
    lopuze
    Nema sputnika, idem u Dom zdravlja i kazu nemaju, a bas u to vreme Vucevic i posle Bajatovic objavljuju da su primili trecu dozu. Znaci za neke ima, za obican narod nema. Sramota i ovde se muva!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti