FOTO: Inspekcija dobila 150 android telefona za kontrolu kovid propusnica

Komunalnim inspektorima i komunalnim milicionerima predato je 150 android telefona koji prepoznaju grafičku oznaku - QR kod za očitavanje kovid propusnica.
Oni su nabavljeni jer su potrebni pomenutim službama kako bi mogle da obavljaju kontrolu pridržavanja nove mere. 
 
"Odlukom Vlade Republike Srbije sve lokalne samouprave treba da obezbede svoje organe za kontrolu mere uvođenja Kovid sertifikata i Grad Novi Sad je odgovorio na taj zahtev izdvojivši sredstva za kupovinu opreme za Gradsku upravu za inspekcijske poslove. Želimo pre svega da apelujemo na svest pojedinaca da se pridržavaju mera jer nam nije cilj da kažnjavamo građane, a kazne su izuzetno visoke, nego da sprečimo širenje zaraznog virusa. Ovo je samo jedan od koraka ulaganja Grada u inspekcijske službe jer ćemo do kraja ove godine na ulicama Novog Sada imati još 33 komunalna milicajca koji su prošli obuke i time ćemo svakako pojačati rad te službe. Takođe, izdvojena su značajna sredstva za nabavku deset vozila za potrebe komunalne inspekcije i milicije koja će im tokom novembra biti na raspolaganju", naveo je Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić.
 
Prilikom primopredaje, načelnik inspekcije Miroslav Laketić je dodao i da su pored kontrole Kovid sertifikata, pažnju posvetili i kontroli tržnih centara, trgovinskih objekata i javnog gradskog prevoza, gde su u više od 35 slučajeva sankcionisali putnike koji nisu nosili zaštitnu masku tokom korišćenja javnog prevoza, što je predviđeno Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
  • Prpa

    30.10.2021 19:24
    Tezak lopovluk
    Tezak bezobrazluk!
    Kako ih nije sramota da dele telefone od para gradjana samo da bi mogli da kontrolisu ljude, kad na bilo kom pametnom telefonu (koji svi imamo) moze da se skine aplikacija za ocitavanje QR koda sa play prodavnice!
  • Đole

    27.10.2021 17:31
    Po spisku
    Ali zato mi sami moramo da kupujemo takve telefone ili idemo do pošte po potvrdu. Lepo.
  • 002211

    27.10.2021 14:12
    Biće falcifikacije. Samo polako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.