Počela sa radom nova angio-sala na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

Nova angio-sala, koju je Pokrajinska vlada platila 62 miliona dinara, počela je sa radom u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.
To je četvrta angio-sala na Institutu i još jedna u mreži angio-sala u vojvođanskim ustanovama, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u današnjem obilasku.
 
"U toku su radovi na izgradnji blokova B i C Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine i na rekonstrukciji kikindske bolnice, a uskoro će početi i u subotičkoj. Radovi na izgradnji Kamenice 3 odvijaju se predviđenom dinamikom, a Vlada Srbije već je obezbedila novi PET skener i, po prvi put u Vojvodini, gama-nož koji će biti smešteni u tom objektu. Sve je to jedna velika slika našeg odnosa i rezultat zajedničkog rada Pokrajinske vlade, građana i zaposlenih u zdravstvu, koji su izneli veliki teret i pokazali veliku odgovornost u proteklom periodu", naveo je Mirović.
 
Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti dr Aleksandar Redžek rekao je da je institut prva bolnica u Srbiji i regionu koja ima instaliranu tehnologiju integrisanog sistema za vizuelizaciju morfologije i funkcionalnog značaja suženja koronarnih arterija i smanjenog zračenja. 
 
Kako je najavio, korišćenjem ovakve opreme u narednih mesec dana biće izvedena prva intervencija – ugradnja stenta na vratnim arterijama i aorti.
 
Godišnje se na Institutu u postojećim angio-salama obavi više od 5.000 intervencija, od čega 3.000 perkutanih koronarnih intervencija sa ugradnjom stenta i 1.100 intervencija u akutnom infarktu miokarda.
  • Pićuka

    02.11.2021 17:00
    Bio je period kada nismo imali opremu ali smo imali lekare. Sada imamo opremu ali nemamo lekare. To znaju svi koji imaju potrebu da se leče.
  • Lepo

    01.11.2021 19:08
    Ali nije Vlada Srbije obezbedila nego poreski obveznici, ukoliko opet nije neki “povoljan” kredit u opticaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti