Ugovoreno najvrednije gradsko ulaganje u 2021. godini - uređenje radne zone Kać

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) završila je tender za uređenje radne zone Kać, što je najveća ovogodišnja pojedinačna gradska investicija, saznaje 021.rs.
Ugovoreno najvrednije gradsko ulaganje u 2021. godini - uređenje radne zone Kać
Foto: 021.rs
Za posao koji u prvoj fazi vredi više od 964,2 miliona dinara i koji će se raditi gotovo godinu dana, stigla je samo jedna ponuda. Grupu ponuđača čine Energotehnika - Južna Bačka, Montop, Andzor engineering, Put-invest, AG institut, Karin Komerc i Tecton geosystems. 
 
Oni su kao jedini ponuđači prihvatili rokove da radove na saobraćajnim površinama obave do 20. maja, a da se atmosferska kanalizacija napravi do 30. juna. Svi ostali radovi treba da budu gotovi do 30. oktobra 2022. 
 
Ugovor je potpisan na iznos od 964.200.768 dinara sa uračunatim PDV-om. Više od 60 odsto radova, koji obuhvataju asfaltiranje, gradnju atmosferske kanalizacije i retenziju, uradiće Put-invest. Potom 25 odsto radova ide na Karin komerc, koji će raditi na saobraćajnim površinama.
 
Energotehnika - Južna Bačka će u radnoj zoni Kać raditi javnu rasvetu, Montop svetlosnu signalizaciju, Anzor tehničku dokumentaciju, AG institut terenska i laboratorijska ispitivanja, dok je Tecton geosystems zadužen za geodetske radove. 
 
Prema specifikaciji radova, u prvoj fazi je predviđena izgradnja saobraćajnica dugih 3,1 kilometar, biciklističke staze od 2,9 kilometara, te pešačkih staza sa obe strane puta, u dužini od 5,6 kilometara. Sve ovo će pratiti i više od tri kilometra kanalizacionih cevi, desetine stubova javne rasvete, semaforizovana raskrsnica na ukrštanju sa postojećim putem Novi Sad-Zrenjanin i druga prateća infrastruktura. 
 
Radovi će omogućiti da se radna zona Kać bolje poveže sa auto-putem Novi Sad-Beograd i planiranim Fruškogorskim koridorom. 
 
Podsetimo da se u ovoj radnoj zoni već odvijaju radovi na izgradnji fabrike kompanije Continental, gde će biti zaposleno najmanje 500 ljudi. Prva "high-tech" fabrika u Novom Sadu trebalo bi da počne da radi naredne godine.
  • Slavko

    02.11.2021 17:08
    A klisa se raspala
  • leeman

    02.11.2021 16:08
    semafor
    Semafor na tom mestu je totalna glupost ! Ljudi kad pređu auto-put, tu razvale pun gas, jer smatraju da su izašli iz grada!
    Za ulazak /izlazak na stranu puta kojaide ka NS , dovoljno je urediti postojeći prostor ( uzgred, radi se uređenju starog letnjeg puta Kać -Nemanovci ) . A za ulazak iz pravca od NS, trebalo bi doraditi postojeću petlju na ulasku u Kać .
    Ko baš mora ka ZR- ima kompletnu petlju na nad auto-putem.
    Drugo rešenje (ako se već nema para za nadvožnjak) je da se sve uredi kružnim tokom.
    Ovako, ionako opterećen pravac će se dodatno usporiti - semaforom.
    Uzgred, semafor je izraz inženjerske nemoći/gluposti/nemaštovitosti .
    Dakle , ko potpiše projekat kojim semaforom seče magisttralni put, javno je priiznao da je glupander . Pa eto, da sačekamo ko će to da potpiše !
    Onda vas molimo da mu objavite ime i sliku!
  • nkvd

    02.11.2021 15:26
    Sada ćemo slušati kako je tender namešten itd. Morate shvatiti da u Srbiji nema dovoljno ni građevinskih firmi ni građevinskih radnika. Sve što ima od firmi je uposleno tako da je dobro bar da se radi. Svi znate da molera , autoservisera vodoinstalatera morate zakazivati unapred ako hoćete uslugu. Kako je na našem mikro nivou, tako je i za veće poslove, možda i gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti