Vučević o situaciji sa gasom: Havarija bila van naših domašaja

Gradonačelnik Miloš Vučević poručuje, povodom jučerašnjeg nestanka grejanja i tople vode u Novom Sadu, da je situacija bila "van naših domašaja".
Vučević o situaciji sa gasom: Havarija bila van naših domašaja
Foto: 021.rs
Kako objašnjava, kada kaže "van domašaja" ne misli samo na Novi Sad, već na teritoriju Republike Srbije.
 
Do nestanka grejanja i tople vode u Novom Sadu došlo je zbog havarije u Bugarskoj, koja je prekinula isporuku gasa ka Srbiji i Rumuniji.
 
Vučević dodaje da je u ponedeljak, u 16 časova, vraćen gas u tokove ka Novom Sadu, a da se grejanje u celom gradu vratilo u 18 sati. 
 
"Što se tiče potencijalnih drugih havarija, 'Novosadska toplana' je prva toplana u Srbiji koja je potpuno prešla na gas. Imamo i alternativne izvore snadbevanja, u rezervoarima su pripremljene količine mazuta, odnosno lož ulja. Tako da ako, ne daj Bože, dođe do sličnih situacija u budućnosti, koristili bismo ove alternativne izvore snabdevanja", kaže Vučević.
 
On navodi i da se više puta tokom ponedeljka čuo sa direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovićem, a zahvaljuje se ovom preduzeću "na velikom angažmanu i činjenici da su vrlo brzo uspostavili snabdevanje gasom iz pravca Mađarske".
 
"Jučeranji dan smo iskoristili da se prespojimo sa termoelektranom toplanom Novi Sad kao delom EPS-a. Inače grejanje je ove godine krenulo 24. septembra što je neubičajno rano i nismo korigovali cenu. Užasno nam je teško da izdržimo ovu cenu, ali držimo je i dalje zbog čitavog poremećaja na tržištu energenata u Evropi i svetu", zaključuje Vučević.
  • mile

    03.11.2021 06:48
    Sva sreca, inace ko zna kada bi krenuo gas.
  • Mia

    02.11.2021 19:59
    Novi Sad jedini bez grejanja!
    U Beogradu nisu smeli da isključe grejanje, idu izbori.. I ovako je neizvesno da li će zadržati vlast u Beogradu. Pa je Novi Sad, kao i obično žrtvovan i kažnjen i isključeno je grejanje. A Novosađani i Vojvođani najredovnije platiše komunalnih usluga. Ali njih to ne interesuje, bitnija im je politika i izborna kalkulacija!
  • Kole

    02.11.2021 17:02
    Kada nemate drugog odgovora onda je sve van vaseg domasaja, sem prljave politike i izbora, javnih nabavki i drugih finansijskih mahinacija. Koji cvetak-zanovetak bez domasaja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti