Automatsko brojanje putnika u GSP-u za tri meseca, sistem plaćen više od 10,7 miliona

Novosadska firma "Novatronic" je dobila posao isporuke sistema za automatsko brojanje putnika, koji će biti postavljen u 21 autobusu Gradskog saobraćajnog preduzeća, saznaje 021.rs.
Automatsko brojanje putnika u GSP-u za tri meseca, sistem plaćen više od 10,7 miliona
Foto: 021.rs
Za instalaciju ovog sistema gradski prevoznik će izdvojiti više od 10,7 miliona dinara sa PDV-om.
 
"Novotronic" je bila jedini ponuđač na tenderu i rok za obavljanje posla je 90 dana. 
 
GSP očekuje da uvođenjem sistema za automatsko brojanje putnika postigne optimizaciju reda vožnje, što će omogućiti i uštede ukoliko se ostvari pravilno predviđanje tokova putnika. 
 
Sistem se sastoji od 3D senzora koji beleži broj putnika koji ulaze i izlaze na vratima autobusa, kao i aplikacije koja će omogućiti uvid u podatke o brojanju putnika za svako vozilo po datumu unazad tri meseca, kao i podatke o kretanju vozila na mapi i slično. 
 
Ukupno će biti postavljenja 74 uređaja za brojanje putnika i to u 10 solo autobusa koji imaju po troje vrata i 11 zglobnih autobusa koji imaju po četvoro vrata.
 
Gradski prevoznik do sada nije imao ovakav sistem za brojanje putnika. Ranijih decenija su povremeno angažovane druge firme ili fakulteti da bi se dobili podaci o protoku putnika. 
  • Vladimir_ns

    03.11.2021 18:03
    Mene nećete brojati
    Uđem na prednja, izađem na srednja, pa uđem na zadnja... A vi brojte za te pare poreskih obveznika. Brojaćete me 12 puta do kuće. Lopovi
  • Dragan

    03.11.2021 16:51
    Ah
    Zar karte nemaju broj,zar oba uređaja na ulazima i kod vizača nisu umreženi sa parčetom žice.Zašto na svim ulazima skener kartice jer gde je onda izlaz ako je sve ulaz. Izdavanje karte kod vozača sa starijim uređajem 2 min,sa novim 5min.U Stokholmu od pandemije duplirali autobuse i metro da bi bilo što manhe putnika radi distance.Ulazi se samo na prednja vrata.
  • Čavke

    03.11.2021 16:05
    Vrlo korisna stvar , kao i onaj brojac biciklista na keju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti