FOTO: Javna diskusija kojoj je otkazano gostoprimstvo održana ispred Hotela Vojvodina

Javna diskusija "Koja je tvoja crvena linija" održana je danas ispred Hotela Vojvodina, umesto unutar ovog objekta.
FOTO: Javna diskusija kojoj je otkazano gostoprimstvo održana ispred Hotela Vojvodina
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs već pisao, nakon dopisa Ministarstva pravde, hotel je otkazao gostoprimstvo organizatorima koji su nedeljama unapred zakazali diskusiju.
 
Oni su se zato okupili ispred ovog hotela, odakle su poručili da "Novi Sad treba osloboditi".
 
Milenko Vujić iz organizacije "Most solidarnosti" naveo je da se vlast ne ponaša kao vlast, već kao okupator.
 
"Vlast nemilice pljačka ovo društvo. Sve resurse ovog društva će uništiti i opljačkati... Ono što je naša crvena linija je saradnja sa okupatorom i njegovim saradnicima. Nikada nećemo stati dok ne vidimo leđa okupatoru", rekao je Vujić i ocenio da problem svake grupe ljudi u ovom društvu mora biti problem celog društva.
 
Branislav Grubački Guta iz pokreta "Novi optimizam" rekao je da je pitanje da li Novi Sad treba osloboditi ono što je "iziritiralo" vlast i nateralo ih da otkažu skup na ovaj način, pod izgovorom mera zaštite od pandemije. 
 
"Bez da smo imali priliku da budemo odgovorni neko je rekao da smo neodgovorni i da ćemo zaraziti aktiviste oko sebe", naglasio je i rekao da je juče bila utakmica sa nekoliko hiljada ljudi, a da niko od nadležnih nije rekao da je to neodgovorno.
 
 
Skup je, kako je naveo, ciljano zakazan u Hotelu Vojvodina, jer je taj hotel "prodat Šariću pa oduzet, a da nije, vlasnik hotela u centru Novog Sada bila bi njegova ekipa".
 
"Cela Vojvodina je okupirana od nekih novih narko dilera, a ukoliko se ne budemo angažovali cela Vojvodina će biti kupljena", istakao je Grubački. 
 
Radivoje Jovović sa Fakulteta za pravne i poslovne studije i ispred Saveza antifašista Vojvodine napomenuo je da nijedan čin gušenja slobode ne sme proći nekažnjeno i bez reakcije društva.
 
"Pod ovim režimom, jedni žive slobodno i bahato, a drugi su poniženi i građani drugog reda... Uvek imamo nekakav izbor, ma koliko nepravedan bio, on je prisutan. Naš izbor je između društva kojim vlada organizovani kriminal i društva u kom postoji politički pluralizam", ocenio je. 
 
 
Maja Stojanović iz "Građanskih inicijativa" podsetila je da je na današnji dan pre sedam godina preminuo osnivač ove organizacije Miljenko Dereta i napomenula da se i devedesetih i dvehiljaditih znalo da promena nikad ne dolazi samo iz Beograda, zbog čega je večeras i došla u Novi Sad.  
 
"Novi Sad je mesto u koje sam i devedesetih i nakon dvehiljaditih gledala kao na mesto koje može da služi samo za primer", istakla je. 
 
 
Prisutnima se obratila i novinarka Marina Fratucan koja je trebalo da moderira diskusiju u Hotelu Vojvodina. Ona je zaključila da je "s jedne strane porazno" to što smo 24 godine nakon što je u Novom Sadu osnovala televizijsku produkciju Urbans kako bi se izborila za slobodno informisanje i dalje na istom mestu, ali da nas, s druge strane, to "tera da ne odustanemo".
  • Alex

    04.11.2021 10:15
    Prosto je neverovatno koliko su građani Srbije razmaženi i uvek nezadovoljni.
    Šetam ovih dana gradom i vidim masu stranaca iz celoga sveta koji se dive našem standardu i napretku i vidim im po impresioniranim licima da bi rado živeli ovde.
    E pa neće moći.
    Ovaj raj na zemlji je samo za nas domaće jer svi znamo koliko truda i odricanja nam je trebalo da postanemo ovo što danas jesmo.
    I zato, predaja nikad nije opcija i hajmo još jače i brže u svetliju budućnost.
  • Peja

    04.11.2021 09:53
    A tu je i Guta,,,,,,
  • Детелинара

    04.11.2021 09:25
    Никада уз СНС банду и никада уз црвено/црну банду.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti