Mirović: Hitno pronaći odgovorne za sramotni grafit upućen dr Konu na Novom naselju

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović osudio je antisemitski grafit uperen protiv člana Kriznog štaba Predraga Kona.
Mirović: Hitno pronaći odgovorne za sramotni grafit upućen dr Konu na Novom naselju
Foto: 021.rs
Kako navodi, "sramotan grafit ispisan na novosadskom Novom naselju kojim se dr Predrag Kon povezuje sa zloglasnim nacistom Mengeleom zaslužuje svaku osudu i zahteva hitnu reakciju javnosti i procesuiranje odgovornih".
 
"Nije samo u pitanju grubi nasrtaj na poreklo dr Kona već i na njegove stavove kojima se suprotstavljaju antivakserske grupe pozivajući na anarhiju i nerede, i ujedno predstavlja napad na sve druge zdravstvene radnike koji se hrabro bore protiv pošasti koja nas je zadesila", ocenjuje Mirović.
 
Dodaje da Pokrajinska vlada osuđuje ovakve provokacije i zahteva od nadležnih da počionioce privedu pravdi.
  • hugo

    05.11.2021 20:51
    javio se poštenjačina
    Nije ni čudo što kiša pada kada se i ovaj oglasio da morališe šta je moralno a šta nije. Dotakli smo dno života dragi moj narode.
  • Saša

    05.11.2021 12:03
    Jednostavno
    Nema taj natpis nikakve veze sa drKonovom verom nego sa njegovom delatnošću i rezultatima eksperimentisanja u epidemiologiji.
  • Zoro021

    05.11.2021 11:53
    Ko bi to mogao biti?
    Kao što su pronašli one koji su pre samo par meseci gle čuda na istom mestu ispisali grafit mržnje protiv istog dr Kona. Uzgred taj grafit su prekrečili građani.
    Nikad a možda i pre.
    Uveren sam da je naša policija na čelu sa ministrom Vulinom sposobna da brzom akcijom spreči dalje ispisivanje grafita, ali samo kad bi se zezali, znaju oni vrlo dobro ko po Naselju švrlja slične grafite, rukopis je isti dakle ne postoji čak i šansa da do sad nisu našli počionice, jednostavno je, nisu ih ni tražili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti