Počeo raspust: Vojvođanski osnovci i srednjoškolci neće ići u školu do 15. novembra

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid19 odlučio je da se zbog aktuelne epidemiološke situacije jesenji raspust produži za sve učenike osnovnih i srednjih škola.
Počeo raspust: Vojvođanski osnovci i srednjoškolci neće ići u školu do 15. novembra
Foto: Pixabay
U skladu sa tom odlukom i obaveštenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice izmenio je aktuelni školski kalendar za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, pa tako ni vojvođanski osnovci i srednjoškolci neće ići u školu od 8. do 12. novembra.
 
Prvi radni dan biće ponedeljak, 15. novembar.
 
Sekretarijat poziva na poštovanje svih propisanih mera prevencije i ograničenja okupljanja kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta doprinela smanjenju obolevanja i školska godina mogla redovno da se nastavi.
  • Prosvetar

    06.11.2021 11:39
    Ne radi se ni o kakvom raspustu, jer su u prvobitnom kalendaru planirana samo dva dana za drzavni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Sada su odjednom sve nazvali raspustom. Ucenici i roditelji ce na putovanja, obilazak rodbine, odlazak u soping centre,... retko ko ce zaista devet dana da postuje njihove mere. Bojim se da ce se posle petnaestog novembra virus tek rasplamsati.
    Mogu li ti neki ljudi koji odlucuju da naprave neki sveobuhvatan plan, ako zaista zele da ovo ludilo uspori? Imam osecaj da se plase sopstvenih predloga. Zelim samo da svi sacuvamo zdrav razum, jer sve ovo vec odavno nije normalan zivot.
  • Teča

    06.11.2021 10:15
    dobro ali nedovoljno jer morate da zabranite i privatne žurke i okupljanja te da uvedete kovid propusnice 24h, kako masa ne bi pojurila u odmarališta i kako se ne bi okupljali na privatnim žurkama.
  • Roditelj 1

    06.11.2021 09:59
    Dodatak
    Ako je prema informacijama nadležnih stigao taj Delta ultra super plus delux soj, šta bi trebalo da znači za nastavak rada u školama i desetkovanim nastavnicima i učenicima kao i lancu prenosa, deca-ukućani?
    Da se taj apokaliptično predviđanje i ne ostvari putem online ili gde može kod nižih razreda kombinovane nastave.
    ILI JE POLITIČARU VAŽNIJI POEN IZ SVOG RESORA A NE ŽIVOT "LEPE NAM SRBIJE"?
    - Za Našu decu, da, i za Vašu-
    Produžetak dok medicina ne odluči, a ne Vi, političari.
    Ljudi, probudite se, tipkajte samo tipkajte dok oni novce broje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.