Velika havarija na Klisi i izvinjenje zbog čekanja: "Ali bile su velike kiše"

U Savskoj ulici, na Klisi, došlo je do veće havarije na kanalizacionom sistemu.

Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne poslove, u prvih šest meseci JKP "Vodovod i kanalizacija" otklonilo je više od 600 raznih havarija i imalo preko 1.000 izlazaka na teren.

Kako je rekao, havarije kao ona koja je pogodila Savsku ulicu dešavaju se jednom godišnje. 

"Pre svega želim da se izvinim građanima koji su imali neprijatnosti zbog toga, i osećam i ličnu odgovornost što se čekalo na intervenciju, ali bile su velike kiše i u početku se sumnjalo da je zbog velikog priliva vode došlo do problema. Tek kad je kiša stala ustanovilo se da je ovo veliki kvar, morali smo da angažujemo eksterne izvođače radova zbog neophodne mehanizacije kako bi se intervenisalo u ovim slučajevima", poručio je Jeulić.
 
Kako je objasnio direktor "Vodovoda i kanalizacije" Gvozden Perković, havarija se nalazi na tri i po metra dubine i veoma je zahtevna i opasna za otklanjanje. 
 
"Nadam se da će u najkraćem roku biti sanirana. Razumem da su građani u problemu, da kanalizacioni sistem treba renovirati, poboljšati i proširiti, i nadam se da će u doglednom roku Novi Sad imati centralni prečistač i rešenu kanalizaciju, što je možda i najznačajnija investicija posle Drugog svetskog rata u našem gradu", dodao je on.
 
Jelušić se nadovezao da će u naredne dve do tri godine, kroz projekat "Čista Srbija" biti "urađena praktično 'kičma' sistema atmosferske kanalizacije".
 
"Znamo da je Sentandrejski put već zacevljen, od Kanala do Velebitske ulice, dalje se radi projektovanje sve do auto-puta, ali i pripremaju se projekti atmosferske kanalizacije, odnosno kolektora atmosferskih voda na pravcu kroz Ulicu profesora Grčića da bi prihvatili ceo sliv sa Gornjih livada. Praktično će ovaj severni deo grada imati i atmosfersku kanalizaciju kako dolikuje gradu kao što je Novi Sad", kazao je Jelušić, zaključujući da se u Ulici Bože Kuzmanovića radi rekonstrukcija fekalne kanalizacije, te da će se prečnik tih cevi skoro udvostručiti.
 
Gvozden Perković je zamolio Novosađane da atmosferske vode i oluke ne priključuju na kanalizaciju, jer sistem nije predviđen za tako nešto.
  • Promenada

    11.11.2021 00:02
    Gradjani se "mole" da ne prikljuce atmosfersku mrezu na kanalizaciju a Promenada ispumpava hiljade kubika podzemne vode kad hoce u kanalizaciju i to je ok???
    A njima se zacepi kanalizacija, oni NEMAJU MASINE?!?!?!
    I onda krece mazanje ociju "krece centralni precistac evo samo sto nije!"
    Pa kakve VEZE IMA centralni precistac u Petrovaradinu sa RASPADNUTOM MREZOM po gradu???
    Sta, mreza ce se magicno popraviti kad bacimo stotine miliona evra na precistac???
  • realno

    10.11.2021 21:02
    dobro je
    pre neku godinu na avijaciji su menjane cevi za grejanje. tad je sve raskopano pa smo otkrili da se slivnici za atmosfersku kanalizaciju ulivaju u fekalnu. i to je napravljeno 1979 zajedno sa celim naseljem
  • Stabovi i Distrikti

    10.11.2021 17:53
    Frka a ?
    nema grejanja pre neki dan
    nema kanalizacije …
    a izbori blizu jos Klisa ejjjj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti