Čanak: Sramno da su vlasti dopustile murale Ratka Mladića u Novom Sadu i Beogradu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak osudio je danas ponašanje države po pitanju murala posvećenih osuđenim ratnim zločincima.
Čanak: Sramno da su vlasti dopustile murale Ratka Mladića u Novom Sadu i Beogradu
Foto: 021.rs
On je pozvao premijerku Srbije Anu Brnabić da prekine sa "tolerencijom desnih ekstremista i da se snažno založi za poštovanje sudskih presuda".
Čanak je u saopštenju ocenio da se vlast ponaša "opasno i neodgovorno".
 
"Neshvatljivo je da su vlasti dopustile da lik ratnog zločinca Ratka Mladića bude nacrtan na zgradama u Beogradu i Novom Sadu. Još je gore što su vlasti zabranile okupljanje antifašista u Beogradu, koji su želeli da uklone lik osuđenog zločinca", naveo je Čanak.
 
Dodao je da policija, s druge strane, nije učinila ništa da spreči okupljanje ekstremnih desničara pred zgradom u centru Beograda, na čijoj fasadi već mesecima stoji mural sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića.
 
"Ovakvo postupanje policije, ali i drugih nadležnih organa, sramotno je i doprinosi daljem urušavanju imidža Srbije u svetu", rekao je Čanak.
 
On je podsetio da je Međunarodni tribunal za ratne zločine u Hagu osudio Ratka Mladića na kaznu doživotnog zatvora zbog zločina genocida. Podsetio je i da je Srbija članica Ujedinjenih nacija, a Savet bezbednosti UN osnovao je Međunarodni tribunal u Hagu.
 
"Srbija je članica UN i morala bi da poštuje i sprovodi sve odluke ovog suda. Nažalost, dešava se suprotno. Srbija postaje sve mračnije društvo u kom caruju desni ekstremisti. Zločincima je mesto na smetlištu istorije, a ne na zidovima zgrada ili u medijima", dodao je Čanak.
  • Gromns

    13.11.2021 08:21
    Jel ima nesto za evro
    Jel ima neka firma za euro da i ja odem u bizbismene kad se nisam dao u politiku?
  • 002211

    12.11.2021 08:33
    Znamo, Čanče, znamo...
  • Bu Ce

    12.11.2021 08:06
    Alal vera
    Sram Vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.