Novosadska profesorka briljirala u još jednom kvizu, osvojila više od pola miliona dinara

Novosadska profesorka u penziji Ljiljana Radulović Dimitrov, koja je osvojila simpatije javnosti znanjem i šarmom, briljirala je u još jednom kvizu.

Nakon što je u septembru postala prva takmičarka koja je odbranila čak 700.000 dinara, Radulović Dimitrov oprobala se u kvizu "Stigni me ako znaš", koji se emituje na Radio-televiziji Srbije.

U novoj avanturi, profesorka Jovine gimnazije u penziji uspela je da pobedi ostale takmičare i kući odnese iznos od 550.000 dinara.

Radulović Dimitrov znala je gotovo sva pitanja koja su joj bila postavljena, a uspela je i da "pojede" jednog od takmičara. U finalnoj igri morala je da odbrani osvojeni iznos i da za 30 sekundi da četiri tačna odgovora, što je učinila odmah.
 
Iskoristila je iskustvo iz "Potere", koje joj je donelo i veću pažnju javnosti, te je delovalo je da nije iznenađenja pobedom. Osim više od pola miliona dinara, osvojila je i vaučer za Zlatibor i električni trotinet. 
 
Novosadska profesorka je prethodno ispričala da je deca prijavljuju za kviz, te da je već učestvovala u "Slagalici", nakon čega više nije želela da se takmiči.
 
"Recept ne postoji. Morate se za to spremati ceo život, mada nikad nisam računala da ću učestvovati u nekom kvizu i da ću su takmičiti, ali sam bila znatiželjna. Željna znanja. Od malih nogu, to je moj otac kod mene podsticao, knjige, knjige i samo knjige. Kad stigne paket knjiga i kada se on otvori, to je bio praznik. I onda se listalo, listalo, gledalo, čitalo. Ja sam prvi bukvar dobila sa nepune godine, kupili su mi ga i držala sam ga u kolicima i izgubila. Kada smo došli kući, nigde bukvara. To je za mene bila najgora stvar u života, tako da je mama trčala u knjižaru 'Svetlost' pred zatvaranje uveče u Zmaj Jovinu ulicu, pred zatvaranje, da kupi novi. Ja sam bila nepismena do prvog razreda osnovne škole, ali sam bukvar znala napamet", ispričala je nakon pobede u "Poteri" za RTS.
 
  • Gaga

    15.11.2021 10:22
    Blago djacima jovine jovine gi
    Lepo ste zaradili vise nego kao profesor za godinu Dana
    Svaka cast, valjda ce ludaci koji prave rijaliti doci sebi I Konacno promovisati znanje
    ( Ali to je nemoguca misija)
  • Milan

    14.11.2021 13:11
    Sve čestitke profesorki...kapa dole!
    Znanje je sila, znanje je moć i to ko razume jasno mu je kako smo od obrazovane nacije za ovih 35 godina bezvlašća i kradikalskog kriminala stigli do naroda kojem je budućnost služenje po šoping centrima i motanje kablova. Ono što je još bezobraznije je iznos nagrada koji je sramotan, a trebalo bi da bude bar onoliko koliko država daje za zaglupljivanje po rijalitima! Tako da mesta čuđenju nema već samo pohvale za profesorku i bivšu državu koja je ulagala u znanje i blagostanje celokupnog naroda.
  • Bora

    14.11.2021 08:47
    Radio sam sa gospođom pre 42 godine u gimnaziji i uvek je bila vedra i prijatna. Bila je najsimpatičnija na tadašnjem pravnom smeru, koji se bio odselio u Karlovačku gimnaziju. Mlada simpatična i izrazito lepa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti