FOTO: Na prostorijama LSV-a u Novom Sadu osvanuo grafit "Ratko Mladić heroj"

Na prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine na Trgu mladenaca tokom protekle noći ispisan je grafit "Ratko Mladić heroj".
FOTO: Na prostorijama LSV-a u Novom Sadu osvanuo grafit "Ratko Mladić heroj"
Foto: 021.rs
Predsednik ove stranke Nenada Čanak kaže da je ovaj slučaj prijavljen policiji.
"Kukavičko genocidno smeće je noćas ispisalo ovu gnusobu na prostorijama LSV. Naravno, bez potpisa. Prijavljeno je policiji. Neće ih pronaći jer znaju ko su. A kamere? A bezbedan grad? Traže kavgu, i biće posle igračka plačka", navodi Čanak.
 
 
Podsetimo da su aktivisti LSV u subotu išarali mural i grafit u Sremskoj Kamenici, kojima se slavi osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić. Na muralu je zelenim sprejem išarano Mladićevo lice, preškrabana reč "heroj" i napisano "LSV".
 
Taj mural, koji se nalazi na stadionu Fudbalskog kluba Fruškogorac, nepoznati počinioci su ranije takođe uništili, ali je potom grupa od tridesetak mlađih ljudi pod kapuljačama mural dovela u prethodno stanje.
 
Aktivisti LSV su crnim sprejem išarali i grafit posvećen Mladiću na Novom naselju i dopisali "LSV".
 
U LSV-u je novinarima potvrđeno da oni stoje iza današnjih akcija.
 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak prethodno je osudio ponašanje države po pitanju murala posvećenih osuđenim ratnim zločincima.
 
Čanak je u saopštenju ocenio da se vlast ponaša "opasno i neodgovorno".
 
"Neshvatljivo je da su vlasti dopustile da lik ratnog zločinca Ratka Mladića bude nacrtan na zgradama u Beogradu i Novom Sadu. Još je gore što su vlasti zabranile okupljanje antifašista u Beogradu, koji su želeli da uklone lik osuđenog zločinca", naveo je Čanak.
  • Sks

    18.11.2021 07:53
    Igre
    Dok se narod pali oni kradu. Evo sad u Maksima Gorkog 48 raskopali ulicu rade kanalizaciju a tu istu ulicu su pre par meseci asfaltirali. Umesto da neko pokrene tužbu ovde se raspravlja o muralima.
  • Komifo

    16.11.2021 14:21
    @Nikola

    Lepo je da i vi migranti imate nešto da vam ulepša dan u tuđini.
  • Nikola

    15.11.2021 13:01
    Hahahaha dobrrraaa fora
    Hahahahaha, ko god da je , bravo ! Hahahahahaha, uljepšali ste mi dan momci.... Hahahaha, a još onaj filozof sa naočarima sad k.nja i puca od bijesa.... hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti