Novosađani koji nisu platili porez to mogu učiniti na rate

Novosađane koji nisu na vreme uspeli da uplate četvrtu ratu poreza na imovinu Gradska poreska uprava poziva da podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza.
Novosađani koji nisu platili porez to mogu učiniti na rate
Foto: 021.rs
Kako kažu u Poreskoj, time građani stiču mogućnost otplaćivanja utvrđenog duga na rate uz otpis kamate u visini od 50 odsto, sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.
Gradska poreska uprava, podseća obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da je u ponedeljak, 15. novembra istekao rok za izmirenje četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu za 2021. godinu.
"Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, zajedno doprinosimo bržem i kvalitetnijem razvoju našeg Grada", navode u Poreskoj.
 
Porez na imovinu jedan je od najvećih izvora prihoda budžeta grada, pa je tako u ovoj godini procenjen na više od 5,7 milijardi dinara.
 
Novosađani su redovne platiše i višegodišnja praksa pokazuje da više od 90 odsto građana redovno izmiruje porez na imovinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.