Počelo useljenje studenata u domove u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru

Počelo je useljenje studenata starijih godina u domove Studentskog centra Novi Sad.
Počelo useljenje studenata u domove u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru
Foto: 021.rs
U osam domova u Novom Sadu smestiće se 1.889, u Somboru 95 i u Zrenjaninu 157 studenata. 
Tokom oktobra useljeno je 460 brucoša, za koje je konkurs okončan u septembru. Nakon okončanja konkursa za smeštaj studenata sa invaliditetom, studenata sa hroničnim bolestima, studenata rekonvalescenata i studenata koji pripadaju romskoj nacionalnoj manjini, koji traje od 10. do 18. oktobra, u svih 10 domova ukupno će biti smešteno 3.005 studenata. 
U Studentskom centru ističu da je ove godine investirano 43 miliona dinara u uređenje i modernizaciju više studentskih domova i "Restorana 2", popularne velike menze, gde je izvršeno krečenje, farbanje i zamena pločica u celom restoranu, kao i rekonstrukcija sanitarnog čvora. 
 
Krajem oktobra svi domovi su u potpunosti dezinfikovani, a studenti se moraju pridržavati antikovid mera i pravila ponašanja. Obavezna je dezinfekcija ruku, upotreba zaštitnih maski, a strogo je zabranjen ulazak i boravak osoba koje nisu stanari studenstkih domova. 
 
U svim domovima su predviđene sobe za samoizolaciju studenata, koje se nalaze u prizemlju i omogućavaju laku i bezbednu dostavu lekova i hrane, a funkcionišu i besplatni servisi podrške za dostavu knjiga u PDF formatu i volonterski servis za pomoć studentima u samoizolaciji. 
U domovima trenutno boravi 2.332 studenata, a u izolaciji se trenutno ne nalazi ni jedan zaražen student.
  • Naivka

    18.11.2021 15:06
    USA iskustvo
    Zar ne bi bilo logično da je vakcina uslov za mesto u domu?
  • Milan

    18.11.2021 14:48
    Super, pocinje useljenje stranih studenata koji nikad nisu platili porez u Srbiji dok nasi studenti placaju 250 eura mesecno za stanove. To im je taman znak da posle studija napuste ovu tzv drzavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.