Radovi u Kameničkom parku: Orezuje se i uređuje zelenilo

Radnici Gradskog zelenila ovih dana sprovode radove na održavanju Kameničkog parka.

Kako se navodi u saopštenju, zbog bezbednosti posetilaca parka, u toku je orezivanje suvih, trulih, prelomljenih i grana sa fitopatološkim oštećenjima sa određenog broja stabala.

Osim toga, na delu vegetacije u parku sprovedeni su tretmani adekvatnim sredstvima za zaštitu bilja.

Među poslovima je i monitoring zelenila radi praćenja vitalnosti stabala, a tu je i uređenje zelenila, odnosno popuna stabala u obodnom delu borove šumice u centralnom delu parka. To postižu sadnjom 10 stabala vrste Pinus nigra, dok je u blizini pergola posađeno 17 komada Prunus pissardii
 
Kako je deo travnatih površina u parku, u blizini staza, bio devastiran, urađena je i rekonstrukcija jezera, a radi se na održavanju jezera, odnosno njegovom izmuljivanju. Takođe, postavlja se i novi mobilijar, koji je prethodno bio oštećen.
 
"Podsećamo, odlukom Skupštine grada Kamenički park proglašen je za značajno prirodno dobro treće kategorije i stavljen je pod zaštitu kao značajno prirodno dobro", zaključuju u Gradskom zelenilu.
  • Gramzi - Bagins

    19.11.2021 06:30
    Džabe su obnovili wc-ove u parku kada nijedan nije otključan..
  • Drvoseča

    19.11.2021 04:07
    Ogrev
    Treba im drva stiže zima .
  • .

    18.11.2021 23:36
    Ne postoje ljudi koji zelenilo mrze više od SNS stranke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti