Posao adaptacije vrtića u Beočinu dobila firma koja gaji povrće i bostan

Opština Beočin je u oktobru sprovela tri pregovaračka postupka bez objavljivanja javnog poziva, jer se na prethodne tendere niko nije javio.
Posao adaptacije vrtića u Beočinu dobila firma koja gaji povrće i bostan
Foto: 021.rs

Jedan od poziva odnosio se na adaptaciju službenih prostorija Predškolske ustanove "Ljuba Stanković". Ovaj posao je u pregovaračkom postupku dobilo društvo sa ograničenom odgovornošću "Atina 1993" iz Beočina.

Posao adaptacije vrtića, vredan 909.420 dinara, je tako dobila firma koja je registrovana za gajenje povrća, bostana, korenastih i krtolastih biljaka. 
Firma osnovana u januaru 2019. godine, prethodno je bila registrovana za poresko savetovanje i računovodstvene i revizorske poslove, ali je posle godinu dana "prešla" na gajenje biljaka.
 
Osim ovog posla, Opština Beočin je u oktobru još dva dodelila posredstvom pregovaračkog postupka, odnosno bez objavljivanja javnog poziva, jer se u toku otvorenog postupka nijedan ponuđač nije javio.
 
Za nabavku i ugradnju novih stolica u bioskopskoj sali Doma kulture, Opština je sklopila ugovor vredan 3.592.000 dinara sa "Vizor-inženjering DOO" iz Temerina. 
 
Takođe, opština otvorenim pozivom nije uspela da pronađe ponuđača koji će uraditi posao rehabilitacije glavne ulice u Grabovu, te je putem pregovaračko postupka sklopila ugovor sa grupom ponuđača koje čine "DMD 021 gradnja Veternik" i "Extra - auto-transport" iz Vrbasa. 
 
Ovaj posao vredan je 3.898.245 dinara sa PDV-om. 
  • seljak

    20.11.2021 23:21
    ala
    sta je tu cudno. angazuje podizvodjaca koji se bavi tim poslovima pa mu da 60 procenata a 40 ostavi sebi.tako se obavlja posao u javnim preduzecima.
  • Bostan Zelen

    20.11.2021 02:24
    Obrali smo mi bostan odavno
    Pa taman, sta je tu cudno!?!?! Svakako smo obrali bostan odavno, a sledecegodisnji bostan ko ce i kako brze, bolje i jace brati, e to cemo tek da vidimo braco i sestre! Vec je prekipelo a tek kad zavri... uf! Ima da bude leteceg bostana umesto onih letecih mercedesa!
    Uffff... ta di su mi kokice, pocinje dokumentarac :D
  • Hegel

    19.11.2021 17:33
    Dura lex sed lex
    član 7. ZJN (SL RS 91/2019)

    "Naručilac ne može da ograniči konkurenciju sa namerom da određene privredne subjekte neopravdano dovede u povoljniji ili nepovoljniji položaj, a naročito ne može onemogućavati bilo kojeg privrednog subjekta da učestvuje u postupku javne nabavke korišćenjem diskriminatorskih kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta, tehničkih specifikacija i kriterijuma za dodelu ugovora."

    treba menjati zakon. u prethodnom je bilo još gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.