Postavljen kamen temeljac za novu zgradu suda, Vučević obećava osam novih stabala

Kamen temeljac za novu zgradu pravosudnih organa u Novom Sadu postavljen je danas.
Postavljen kamen temeljac za novu zgradu suda, Vučević obećava osam novih stabala
Foto: 021.rs

Gradilište zgrade nalazi se na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske.

Predsednik Apelacionog suda Darko Tadić rekao je da sada u staroj zgradi radi oko 1.200 nosilaca pravosudnih funkcija, kao i državnih službenika. 
"Sve vam ovo jasno ukazuje na značajne smeštajne probleme koji neminovno utiču na uslove rada", istakao je on. 
 
Podsetio je da je stara zgrada suda sagrađena kada je Novi Sad imao oko 100.000 stanovnika, a ona sada ne ispunjava zahteve zaposlenih u toj instituciji.
 
U novoj zgradi će biti smešteni Više i Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu kao i krivična odeljenja Višeg i Osnovnog suda u Novom Sadu. 
 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će izgradnjom ove zgrade biti rešeno pitanje bezbednosti dovođenja ljudi iz pritvora na suđenja.
 
On je uputio molbu sugrađanima koji žive u okolini gradilišta da imaju strpljenje kada je u pitanju buka i kratkotrajno izmenjen kvalitet života.
 
"Opomenuo sam građevince da ne rade poslove van vremena koje je predviđeno za radno vreme", istakao je gradonačelnik.
 
Takođe je rekao da zna da su građani bili zabrinuti zbog četiri posečena stabla zbog izgradnje, ali je naglasio da će sledeće godine ta parkovska površina biti kompletno renovirana i da će biti zasađeno osam odraslih stabala. 
 
Ministarka pravde Maja Popović ocenila je da su od same najave izgradnje svi problemi, kada je u pitanju zaštita životne sredine rešeni na adekvatan način. 
  • Slavica sa 3.

    20.11.2021 02:18
    pozdravite Vašu mamu
    Na slici sve moj do mojega, msm strucnjaka, jel! Od "Ministarke pravde" koja ne zna osnove Zakonika, deli nepostojece smrtne kazne sakom i kapom, pa do ovog naseg "Vucicevog Mini-me wanna be".

    Cuj, on LICNO rekao gradjevincima... Hehe, pa tuzan je posao tvoj i znanje kad ti delis packe da bi bio pametan i hrabar i sta god da pokusavas da pokazes ovim tuznim i napacenim sendvicarima sa po dva-tri zuba u glavi. Nama ostalima si smesan, jadan i neprofesionalan, provaljen odavno -> jerbo ako sluzbe kontrole i inspekcije ne radde kako treba i ne kontrolisu sta se desava, te ti kao "gradonacelnik" moras da kazes i napomenes takve stvari, onda si ti, druze moj, daleko od gradonacelnika a malo blize gospo'ja Gabrijeli iz "Pop Cire i pop Spire". BRT nemoj da se blamiras vise leba ti, zvucis jednostavnije od tocila! Mada ni to nista novo nije, samo nam zagadjujes i vredjas medijski prostor (a o fizickom i mentalnom da ni ne govorim)
  • NSTulip

    19.11.2021 21:57
    ...
    Posekli stabla stara 50 godina, a posadice mladice stare dve godine koje se u prvih mesec dana osuse... Nisu mogli malo da prilagode projekat i taj parkic da sacuvaju... Stanari se bunili, na trenutak se povukli i onda podmuklo ipak isterali svoje...
  • Aaa

    19.11.2021 21:37
    Znaci zato su cistili toliko kutros i izlili betonski prilaz gradilistu preki parkinga koji su pripojili fradilistu osnodno ukinuli stanarima
    Inace dosad sve u blati i vodi okolo mada predvece se potrude da kao speru malo
    A podzemne vode i dalje direkt sikljaku u kanalizaciju odetle
    I znaci ova stabla ce da roknu i posade nova velika jos bolja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti