Pandemija zatvorila "Izbu" posle 20 godina postojanja

Poznata novosadska kafe galerija "Izba" prestala je sa radom, posle više od 20 godina postojanja.
Pandemija zatvorila "Izbu" posle 20 godina postojanja
Foto: 021.rs

Kafe galerija, koja se nalazi u Železničkoj ulici, obeležila je prošle godine dve decenije rada. 

Svoje posetioce "Izba" je o prestanku radu obavestila putem društvenih mreža, u nedelju.

"Poštovani prijatelji, obaveštavamo vas da je 'Izba' prestala sa radom. Hvala vam svima na prijateljstvu, druženju i entuzijazmu da kroz zajedničku saradnju preko likovne umetnosti, pisane reči, muzike i ostalih vidova kulture 'Izba' opstane ovih dvadesetak godina. Na žalost, pandemija je učinila svoje i dalji rad učinila nemogućim. Vidimo se možda na nekom drugom mestu u neka bolja vremena", navodi se u saopštenju.
 
Tokom 20 godina postojanja u "Izbi" su organizovane promocije knjiga, izložbe, svirke... Portal 021.rs kontaktirao je kafe galeriju povodom zatvaranja, ali do objavljivanja teksta nije dobijen nikakav odgovor. 
 
Kada smo u ponedeljak posle podne otišli do "Izbe", na vratima smo zatekli papir na kojem piše da "danas rade do 14h iz tehničkih razloga", ali nije poznato kada je to obaveštenje okačeno.
 
 
Kafići i restorani su od početka pandemije bili prvi na udaru kovid mera. Tako i sada, posle 20 časova, u lokalima ne mogu da borave osobe koje nemaju digitalni zeleni sertifikat. 
 
U prvim naletima inspekcijskih kontrola, kada je bilo zabranjeno da osobe bez "kovid propusnice" borave u kafićima posle 22 sata, saopštavano je kako nije bilo prekršaja, jer je većina ugostitelja zatvorala objekte pre kraja radnog vremena. 
 
Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Milenko Mijić nedavno je izjavio za 021.rs da su ugostitelji prvi koje mere protiv kovida zahvate, ali da moraju da se naviknu na sve što im otežava poslovanje. On je tom prilikom rekao i da svaka nova mera ugostiteljima stvara problem, pa tako i najnovije produženje vremena važenja kovid propusnica.
 
Podsetimo, od 8. oktobra obavezne su kovid propusnice za boravak u ugostiteljskim objektima posle 20 časova. Osim ove mere, i dalje su na snazi distanca, dezinfekcija i nošenje maski.
  • M

    23.11.2021 16:24
    Zasto se zatvaraju i propadaju ovako dobri lokali kao sto je Izba????Opstaju one teske seljane po centru.Mnogo lepih momenata me vezuje za Izbu.
  • Pokojni Čika Franja

    23.11.2021 12:09
    ... simbol ...
    Dobro kažete @Dusan. Nije Izba slučajno zatvorena...
    Mesta na kojima se slobodno misli su problem...
    E, zemljo i građani, tužno li vreme nastupa...
  • 002211

    23.11.2021 11:09
    Mrzim beograd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti